avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Oversett din Visma Website/Webshop til forskjellige språk 

10-12-2019 15:18
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 307 Visninger

Med språkfunksjonen kan du publisere nettsiden din på forskjellige språk. Dette er lurt å gjøre dersom du ønsker å selge varer i utlandet. Du kan opprette forskjellige versjoner av siden din fra bunnen av på hvert språk, eller kopiere hele innholdet fra ett språk. På den måten vil du beholde strukturen av elementene med f.eks. artikler, bilder og skjemaer som er lagt til.

Når du publiserer siden på et nytt språk, vil de som besøker siden din kunne veksle mellom språkene i en meny.

 

Du legger til språk fra Website - Språk. Klikk her på Legg til Språk. System tekster er allerede oversatt for språkene Dansk, Nederlandsk, Engelsk, Finsk og Svensk, men du kan også velge et helt annet språk, men må da oversette alt innhold selv. 

Du får valget om du ønsker å kopiere innholdet og strukturen fra nettsiden til det nye språket. Hvis du sier Ja her kopieres innholdet fra siden med hovedspråket når du legger til et nytt språk. Klikk så på Lagre og tilbake. 

 

Du kan se en oversikt over alle språkene du har opprettet og om de er aktivert for kundene eller ikke. Er de aktive betyr det at kundene kan velge om de vil se nettsiden på et av disse språkene. 

 

språk.png

 

Du har to faner til i vinduet for Språk. Går du inn på neste fane Oversatte tekster m.m. Du velger hvilke tekster du vil se, hvilket språk og status på hvor mye tekstene er oversatt. 

språk 1.png

 

Klikk på en tittel, du vil da få opp et nytt vindu med originalteksten på venstre side. På høyre side kan du redigere og skrive teksten på det språket du vil oversette til. 

P.S! Disse tekstene kan også oversettes direkte fra nettsiden. Velg da språket øverst i vinduet for å forhåndsvise nettsiden på et annet språk og rediger de forskjellige tekstboksene. 

 

språk 2.png

 

Når du er ferdig velger du Lagre. 

I fanen Oversett system tekster får du opp en rullgardin med de ulike system tekstene

 

språk 3.png

 

Språkene Engelsk, Dansk, Svensk, Finsk og Nederlandsk er som skrevet, allerede oversatt. Alle andre spårk vil vises som engelsk dersom de ikke oversettes manuelt. 

  1. Velg Lagre og tilbake. Oversettelsene lagres og vil vises for de som besøker siden din, straks du har publisert endringene for det respektive språket.

For at de nye språkene skal vises for kundene må siden publiseres, og være aktive. Hver gang en endring gjøres, må siden publiseres på nytt. Kundene vil deretter få mulighet til å veksle mellom de ulike språkene Bidragsytere
Aktuelt brukertips