avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Annen innbetaling

06-12-2013 23:43 (Sist oppdatert 01-07-2019)
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 5959 Visninger

Når du skal føre en generell innbetaling i Kasse og bank, velger du Annen innbetaling som Bilagstype i nedtrekksmenyen.

 

Dersom du skal registrere et salg uten å opprette en faktura, kan du opprette en annen innbetaling. Da fører du salget inn på salgskontoer uten å reskontroføre bilaget- altså at du ikke fører mot noen spesifikk kunde.

 

Opprett transaksjon:

 

Gå til Kasse og bank – Velg en konto – Ny transaksjon. Legg inn beløp, dato og eventuelt en referanse. Velg Penger inn før du klikker på Legg til. Her kan man også legge til hvor stor del av beløpet som er gebyr. Da føres gebyret automatisk mot konto for kort og bankgebyr slik at man kan avstemme beløpet uten å måtte kontere restbeløpet manuelt.

 

Kasse og bank 1.PNG 

Avstem transaksjon:

 

Klikk så på Avstem for å avstemme transaksjonen. Velg Annen innbetaling som Bilagstype og Inntektstype. Dersom du velger Fri føring kan du velge fritt hvilke kontoer du ønsker å føre på. Når beskrivelse er lagt til og differansen står i null kan du bokføre bilaget. Dersom du er momspliktig og bilaget skal føres med moms, er det viktig at du husker å legge til momskonto (eks. 2700 høy sats)

 

Kasse og bank 2.PNG

 

Bokføringsmal:

Hvis man ønsker kan man opprette egne bokføringsmaler i innstillinger. Dette kommer godt med hvis det er spesifikke transaksjoner man gjør ofte. Hvis man har valgt Annen innbetaling som bruksområdet på et bokføringmal vil den dukke opp i menyen her som et forslag når man avstemmer Annen innbetaling.

 

Har du huket av for Bruk automatisk utregning av Mva under Innstillinger - Firmainnstillinger - Bokføringsopplysninger kan du velge om du skal registrere beløpene inklusive eller eksklusive Mva. Huker du av for Registrer beløp inklusive Mva vil beløpet du registrerer på en resultatkonto med Mva-kode splittes mellom denne kontoen og en Mva-konto. Skriver du f.eks. inn 500 på en resultatkonto med Mva-kode for høy mva vil dette deles opp som 400 på resultatkontoen, og 100 på Mva-kontoen. Har du ikke huket av for dette må du registrere beløp eks. Mva. I dette eksempelet må du skrive inn 400 på resultatkontoen og det vil automatisk legges 100 på Mva-kontoen.

Eksempel:

 

Kasse og bank 3.PNG

 

Se artikkel om dagsoppgjør

Les mer om Kasse & bank i Visma eAccounting

Aktuelt brukertips