avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Annen utbetaling

06-12-2013 23:46 (Sist oppdatert 01-07-2019)
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 7517 Visninger

Annen utbetaling

 

Se beskrivelse på hvordan du fører et Annen utbetaling i Kasse og bank. Annen utbetaling benyttes for generelle utbetalinger.

Dersom du skal registrere en kostnad uten å opprette en faktura, så kan du opprette et Annen utbetaling. Du kan bruke Annen utbetaling dersom du skal føre penger ut av noen av kontoene dine i programmet. F.eks. hvis du skal registrere et bilag på bank og kortgebyrer. 

 

Opprett transaksjonen:


Gå til Kasse og bank – Velg en konto – Ny transaksjon. Legg inn beløp, dato og en referanse. Velg "penger ut" før du klikker på Legg til. Her kan man også legge til hvor stor del av beløpet som er gebyr. Da føres gebyret automatisk mot konto for kort og bankgebyr slik at man slipper å legge inn konteringen selv når man avstemmer. 

 

Kasse og bank 1.PNG

 

Avstem transaksjonen:

 

Klikk så på Avstem på transaksjonen som er lagt opp. Du vil da få opp et nytt vindu. Velg så Annen utbetaling i nedtrekksmenyen med navnet bilagstype og for eksempel Fri føring på kostnadstype. Dersom du velger Fri føring kan du velge fritt hvilke kontoer du ønsker å føre på. Du kan også velge mellom andre standard-kostnadstyper, som f.eks. Bankkostnader. Fyll ut bilaget med korrekte kontoer og med beløp, slik at differansen går i null. Klikk på Bokfør når det er ferdig. 

 

Bokføringsmal:

Hvis man ønsker kan man opprette egne bokføringsmaler i innstillinger. Dette kommer godt med hvis det er spesifikke transaksjoner man gjør ofte. Hvis man har valgt Annen utbetaling som bruksområdet på et bokføringsmal vil den dukke opp i menyen her som et forslag når man avstemmer Annen utbetaling

 

Kasse og bank 2.PNG

 

NB, dersom du er momspliktig og skal føre et bilag med moms, må du huske å legge til en momskonto som eksempelvis 2710 høy sats. Har du huket av for Bruk automatisk utregning av Mva under Innstillinger - Firmainnstillinger - Bokføringsopplysninger kan du velge om du skal registrere beløpene inklusive eller eksklusive Mva. Huker du av for Registrer beløp inklusive Mva vil beløpet du registrerer på en resultatkonto med Mva-kode splittes mellom denne kontoen og en Mva-konto. Skriver du f.eks. inn 500 på en resultatkonto med Mva-kode for høy mva vil dette deles opp som 400 på resultatkontoen, og 100 på Mva-kontoen. Har du ikke huket av for dette må du registrere beløp eks. Mva. I dette eksempelet må du skrive inn 400 på resultatkontoen og det vil automatisk legges 100 på Mva-kontoen.

Dersom du gjør et innkjøp der du får en kvittering er det en egen funksjon for dette kalt Innkjøp med kvittering.

 

Kasse og bank 3.PNG

 

Det bokførte bilaget vil vises i bilagsoversikten slik: 

 Se også guide for å komme i gang med Kasse og bank

Aktuelt brukertips