avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Avstemming av a-melding mot regnskap

26-11-2019 14:57 (Sist oppdatert 19-08-2020)
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 416 Visninger

Under Rapporter - Standardrapporter i Visma.net Payroll finner du rapporten Avstemming av A-melding mot regnskap. Rapporten viser kolonne over hva som er innrapportert og hva som er bokført for en eller flere måneder. Hvis det er avvik mellom hva som er innrapportert og hva som er bokført, vises tallene i rødt.

 

Screenshot (2).png

 

Avvik kan skyldes at du har en transaksjon tilbake i tid som påvirker en tidligere a-melding. Transaksjonen vil bli bokført på inneværende måned, men om du f.eks. legger inn en forsikringsordning eller firmabil tilbake i tid, vil den bli rapportert i a-meldingen på den aktuelle måneden.

 

For å kontrollere hvorfor det er avvik, anbefaler vi at du bruker Transaksjonsoversikten under Rapporter i Payroll. Hent opp rapporten for aktuell lønnskjøring/måned og klikk deretter på overskriftsraden Fra (dato), slik at denne sorteres stigende.

 

I dette eksemplet ser vi at lønnskjøringen for juli inneholder verdier for firmabil og helseforsikring for juni. Det tyder på at transaksjonen er lagt inn med startdato i juni, og følgelig innrapporteres disse på a-meldingen for juni.

 

Slike avvik vil ofte bli utlignet om du tar ut rapporten for flere perioder. I eksemplet nedenfor har vi tatt ut rapporten både for juni og juli, og vi ser da da denne ikke har avvik.

 

Screenshot (4).png

Relaterte brukertips

Avstemming - Amelding - Regnskap

 
Bidragsytere
Aktuelt brukertips