avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Bankintegrasjon EIKA

02-10-2019 14:01 (Sist oppdatert 20-05-2020)
 • 4 Svar
 • 1 Liker
 • 5051 Visninger

Hvis du benytter en bank tilknyttet EIKA Gruppen kan du aktivere direkte bankintegrasjon til Visma eAccounting. Avstemming av kontoutskrifter og regnskap gjøres da automatisk og vil spare deg for mye tid. Alle innkommende og utgående betalinger av fakturaer vil bli matchet med tilsvarende transaksjoner slik at du får bedre kontroll over regnskapet ditt. Godkjenn leverandørfakturaene med totrinnskontroll (2FA) i Visma eAccounting og overfør til nettbanken din for betaling på forfallsdato. 

 

Bankintegrasjon mellom Visma eAccounting og EIKA er knyttet gjennom tjenesten Visma.net AutoPay og gir deg mulighet for direkte bankintegrasjon mot flere bankkontoer (Driftskontoer). Integrasjonen i Visma eAccounting koster ikke noe ekstra fra Visma, men kostnad kan tilkomme fra din bank. Vi henviser deg derfor til å undersøke eventuelle priser hos din lokale bank.

 

Denne artikkelen guider deg gjennom aktivering av bankintegrasjon og bruk av Google Authenticator sin App for totrinnskontroll (2FA) og godkjenning for betaling av leverandørfakturaer direkte til bank. 

 

 1. Aktiver bankintegrasjon i Visma eAccounting
 2. Bruk av totrinnskontroll (2FA) - se egen artikkel
  • Firmanivå (anbefalt), eller
  • Brukernivå
 3. Kontakt din EIKA bank og inngå avtale om bankintegrasjon til Visma eAccounting
  Se lokalbanker i EIKA, her.

 

Aktivering av bankintegrasjon

Gå til Innstillinger - Kasse og bankkonto. Velg og klikk på aktuell bankkonto(er) og knappen "Aktiver bankintegrasjon".

(NB! For å kunne aktivere bankintegrasjon kreves det at IBAN-nummer legges inn på din driftskonto. For å kontrollere om IBAN-nummer er lagt inn, klikk aktuell driftskonto og trykk på knappen Rediger.

 

EIKA_Aktiver bankintegrasjon_1.2.png

 

NB! Det er kun brukere med brukerrollen Administrator i tjenesten Visma.net AutoPay i Visma Online som har tilgang til “Aktiver bankintegrasjon” og “Godkjenne betalinger” som skal sendes til bank. Mangler brukeren denne rettigheten får man denne meldingen:

 

EIKA_Aktiver bankintegrasjon_ikke rettighet.png

 

Får du denne meldingen, gå til fanekortet Visma Online - Brukere og sett rettigheten til brukeren i tjenesten Visma.net AutoPay til Administrator. Har du ikke rettigheter til å sette innstilling i Visma Online, kontakt ditt firmas Administrator.

 

EIKA_VismaAutoPay_Admin 1.2.pngEIKA_VismaAutoPay_Admin 2.1.pngEIKA_VismaAutoPay_Admin 3.1_approver.png

 

Når brukeren er gitt riktige rettigheter - gå tilbake til bilde 1 og klikk Aktiver bankintegrasjon. 

Aktivering av bankintegrasjon for AS har 2 steg og ser slik ut:

 

EIKA_Aktiver bankintegrasjon_1.2.pngEIKA_Aktiver bankintegrasjon_2.1.png

 

Når du har valgt de(n) bankkontoen du ønsker å aktivere bankintegrasjon for, trykk Neste og klikk på knappen Gå til bank.

 

EIKA_Aktiver bankintegrasjon_4.2.png

 

Dersom ditt selskap har selskapsformen "Enkeltpersonforetak" (ENK) vil bankintegrasjonen mot EIKA kreve et ekstra steg, ved at du må legge inn Fødsels- og Personnummer (11 siffer, sammenhengende) i aktiveringen. Benytt samme fødselsnummer som er registrert i banken tilknyttet bedriftsnettbanken. Normalt er dette daglig leder sitt fødselsnummer.

 

EIKA_Aktiver bankintegrasjon_ENK.png

 

Du har nå fullført aktiveringen av bankintegrasjonen i Visma eAccounting og blir rutet videre for siste steg, bestilling av bankintegrasjonen hos din lokale EIKA bank.

 

Sluttgodkjenning av leverandørfaktura i
Visma eAccounting

Ved bruk av bankintegrasjon mellom Visma eAccounting og EIKA er det påkrevd at leverandørfakturaer “sluttgodkjennes” i ERP systemet før de sendes til betaling ved forfall i nettbanken. Derfor må man aktivere totrinnskontroll (2FA) på Firma- eller Brukernivå (den som skal godkjenne betalinger), se artikkelen “Bruk av totrinnskontroll (2FA)”

 

NB! Når ditt firma benytter bankintegrasjon til en EIKA bank, anbefaler vi at man i Firmainnstillinger - Fakturaopplysninger - Leverandørfakturaer, markerer for “Bekreft betalinger før de sendes til banken”. Du vil da kunne markere og sende flere leverandørfakturaer til betaling og bare signere én gang. Dersom man ikke velger denne innstillingen, må man signere en og en betaling som sendes til banken.

 

bekreft betalinger.png

Når man benytter sluttgodkjenning av leverandørfaktura ved hjelp av totrinnskontroll (2FA) i Visma eAccounting, vil faktura overføres til bank og betales ved forfall. Det er ikke behov for å gjøre noe videre godkjenning eller behandling av faktura i nettbanken.

 

3 steg for godkjenning og betaling av leverandørfaktura til bank:

 

 1. Velg Ubehandlet leverandørfaktura - Eksporter
  EIKA_lev.faktura til bank_eksporter_2.png

 2. Velg fakturaer som skal sendes til banken og trykk Send og signer
  EIKA_lev.faktura til bank_send og signer 1.2.png

 3. Verifiser og signer betaling med Google Authenticator app
  EIKA_lev.faktura til bank_send og signer 3.1.png
  EIKA_VismaAutoPay_send og signer 4.1_payment verified.png

 

For spørsmål, vennligst kontakt Visma eAccounting Support via Chat (se nede til høyre) eller via Support og kundeservice.

 

Kommentarer
Røros
CONTRIBUTOR **
av Røros

Hvor ofte blir integrasjonen oppdatert? Er det en gang om dagen?

Slik som det er hos meg i dag kl 09.57 har jeg ikke mottatt gårsdagens transaksjoner f. eks  

av JanHelgeEikrem

Hei @Røros ,

 

Ja, det kommer daglig, men kan variere noe på tid når vi mottar dette fra banken. Så anbefaler at du avventer frem til lunsj, evnt kontakt vår support direkte for å opprette en supportsak direkte på ditt selskap. 

 

PS! Du vil kun motta oppdaterte kontoutdrag når det har vært transaksjoner på din konto. Dersom det ikke har vært transaksjoner på din konto,  mottar du heller ikke kontoutdrag.

 

HIlsen,

Jan Helge Eikrem, Product Manager

RobinL
CONTRIBUTOR *
av RobinL (Oppdatert ‎08-04-2021 21:48 av RobinL )

Får denne feilmeldingen: 

 

av JanHelgeEikrem

Hei @RobinL,

 

Det stemmer, det er ikke mulig å ha bankintegrasjon på en "TEST" versjon av programmet. Denne vil bli tilgjengelig når du kjøper en fullversjon av eAccounting Smart, eller -Pro.

 

Hilsen,

Jan Helge Eikrem 

Aktuelt brukertips