avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Bankintegrasjon Sbanken

15-04-2021 08:37 (Sist oppdatert 03-05-2021)
 • 0 Svar
 • 0 Liker
 • 506 Visninger

Bankintegrasjon til Sbanken Bedrift er nå klar til aktivering i Visma eAccounting. Integrasjonen til Sbanken er en ny og moderne bankintegrasjon basert på PSD2 og OpenBanking API’er. Dette gir deg som kunde mulighet til en raskere og mer effektiv bestillingsprosess, overføring av betalinger, og retur av bankinformasjon til Visma eAccounting. Fremover åpner dette også for mange nye spennende muligheter som kommer i senere versjoner.

 

Denne artikkelen guider deg gjennom aktivering av bankintegrasjonen, nødvendige innstillinger og hvordan installere og bruke Appen Google Authenticator for totrinnskontroll (2FA), som er et krav for integrasjon til Sbanken.

 

Begrensninger i versjon 1 (under utvikling):

 • Støtte for Safari web-browser ved signering av leverandør betalinger til bank (i v.1 anbefaler vi bruk av Google Crome) 
 • Krever sluttgodkjenning av betalinger (leverandørfakturaer) i nettbanken. Støtte for sluttgodkjenning fra Visma eAccounting kommer.
 • Utenlandsbetaling - direkte utfylling av valuta (f.eks SEK, EUR). I v.1 får vi bare NOK beløpet fra Kontoutdraget, så aktuell valuta + gebyr må i v.1 håndteres manuelt.

 

Gjennomfør følgende steg:

 1. Sbanken - logg inn i nettbanken og velg/bestill integrasjonspakke (1, 2 eller 3)
 2. Aktiver bruk av totrinnskontroll (2FA) i Visma eAccounting - se egen artikkel
  1. Firmanivå (anbefalt), eller
  2. Brukernivå
 3. Aktiver bankintegrasjon i Visma eAccounting

 

Sbanken - velg integrasjonspakke

Logg inn i Sbanken Bedrift og aktiver 1 av 3 mulige pakker for integrasjon til Visma eAccounting. Gå til Meny - Integrasjoner - velg Visma eAccounting - velg integrasjonspakke 1,2 eller 3, trykk “Koble til eAccounting” og signer med BankID.

Se skjermbilder under

 

Sbanken_Meny_Integrasjoner_2.1.png

 

Sbanken_Meny_Integrasjoner_Visma eAccounting_2.1.png

 

Velg så hvilken integrasjonspakke fra Sbanken du ønsker for ditt firma, og avslutt med “Neste: koble til Visma eAccounting”

 

Sbanken_Meny_Integrasjoner_Visma eAccounting_velg pakke_#3.png

 

Aktiver totrinnskontroll (2FA)

Dette er et krav for å bruke bankintegrasjon til Sbanken. Følg veiledningen om hvordan aktivere totrinnskontroll (2FA) i Visma eAccounting - se denne artikkel en - Bruk av totrinnskontroll (2FA)

 1. Firmanivå (anbefalt), eller
 2. Brukernivå

Aktivering av bankintegrasjon

Gå til Innstillinger - Kasse og bankkonto. Velg og klikk på aktuell bankkonto(er) og knappen "Aktiver bankintegrasjon".

(NB! For å kunne aktivere bankintegrasjon kreves det at IBAN-nummer legges inn på din driftskonto. For å kontrollere om IBAN-nummer er lagt inn, klikk aktuell driftskonto - Rediger)

 

eA_Aktiver bankintegrasjon.png

 

NB! Det er kun brukere med brukerrollen Administrator i tjenesten Visma.net AutoPay i Visma Online som har tilgang til “Aktiver bankintegrasjon” og “Godkjenne betalinger” som skal sendes til bank. Mangler brukeren denne rettigheten får man denne meldingen:

 

eA_Mld om Admin bruker i AutoPay.png

 

Får du denne meldingen, gå til fanekortet Visma Online - Brukere og sett rettigheten på brukeren i tjenesten Visma.net AutoPay til Administrator. Har du ikke rettigheter til å sette innstilling i Visma Online, kontakt Administrator i ditt firma.

 

eA_Innstilling Brukere.png

eA_Mld om Admin bruker i AutoPay_2.png

eA_Mld om Admin bruker i AutoPay_3.png

 

Når brukeren er gitt riktige rettigheter, må du logge ut og inn igjen av Visma eAccounting og så gå tilbake til Innstillinger - Kasse og bankkonto og Aktiver bankintegrasjon. Neste steg ser da slik ut:

 

eA_Aktiver bankintegrasjon_Neste_2.png

eA_Aktiver bankintegrasjon_Innlogging bank_2.png

Klikk på “Innlogging bank” og du blir koblet opp til Sbanken for å sluttføre oppkoblingen med BankID hos Sbanken. PS! Oppkobling mot Sbanken kan i noen tilfeller ta et par minutter. Skulle du oppleve at oppkobling ikke aktiveres første gang, gi det noen minutter og forsøk igjen. I Sbanken blir du møtt med dette vinduet for verifisering og identifisering av din bruker med BankID.

 

eA_Aktiver bankintegrasjon_Sbanken bekreft med BankID.png

 

Signering (2FA) av lev.faktura før sending til Sbanken

 

Ved bruk av bankintegrasjon mellom Visma eAccounting og Sbanken er det krav om signering av leverandørfakturaer i ERP systemet før de sendes til betaling i banken. Derfor må man aktivere totrinnskontroll (2FA) på Firma- eller Brukernivå (den som skal godkjenne betalinger), se artikkelen “Bruk av totrinnskontroll (2FA)”

 

I versjon 1 må du inntil videre også sluttgodkjenne innsendte leverandørfakturaer i nettbanken hos Sbanken, selv om du velger integrasjonspakke #3 hos Sbanken.

 

NB! Ved bruk av bankintegrasjon til Sbanken, anbefaler vi at man under Innstillinger - Firmainnstillinger og fanekortet “Fakturaopplysninger” og Leverandørfakturaer, markerer for “Bekreft betalinger før de sendes til banken”. Du vil da kunne markere og sende flere leverandørfakturaer til betaling og bare signere én gang. Dersom man ikke velger denne innstillingen, må man signere en og en betaling som sendes til banken.

 

eA_Bekreft_Signer betaling før de sendes til banken.png

 

Leverandørfakturaer som skal sendes til banken for betaling vil ligge under “Ubetalte leverandørfakturaer”, gå inn på “Eksporter” - velger de(n) fakturaene man ønsker å sende til betaling i banken og signere én gang. Se skjermbilder under.

 

eA_Eksporter og signer en gang.png

eA_Eksporter_velg faktura_Send og signer.png

 

Har du spørsmål, vennligst kontakt Visma eAccounting Support via Chat (se nede til høyre) eller via Support og kundeservice.


Har du spørsmål som angår Sbanken, f.eks integrasjonspakkene eller priser, må du ta dette direkte med banken, se her.

Bidragsytere
Aktuelt brukertips