avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Betalingspåminnelse og inkassovarsel

16-06-2014 21:41 (Sist oppdatert 15-07-2019)
  • 1 Svar
  • 3 Liker
  • 10088 Visninger

I Visma eAccounting kan du sende både betalingspåminnelser og inkassovarsel til dine kunder på forfalte fakturaer.

Innstillinger for betalingspåminnelser og inkassovarsel

Instillinger for betalingspåminnelser finner du på Innstillinger - Firmainnstillinger - Fakturaopplysninger. Her kan du legge inn satsen for betalingspåminnelse, og evt. huke av for at første påminnelse skal være uten avgift. Merk også at du kan legge inn en verdi i feltet Antall før inkassovarsel. Står denne til 2 vil du etter å ha sendt 2 betalingspåminnelser få muligheten til å opprette inkassovarsel. Merk at det er regler for hvor høyt gebyr man kan ta, og andre regler om purring og inkasso. Vi anbefaler denne artikkelen på Altinn om dette. Ved evt. spørsmål må du høre med Skatteetaten. 



Innstillinger for fakturatekst finner du på Innstillinger - Firmainnstillinger - Andre opplysninger. Nederst på venstre side finner du Standardtekst betalingspåminnelse. Her kan du legge inn en standardtekst som vises på betalingspåminnelser og inkassovarsel. Merk at du har ulike felter for henholdsvis betalingspåminnelse og inkasso. Husk å velge Lagre nederst til høyre når du er ferdig. 

 

Sende betalingspåminnelse og inkassovarsel

Betalingspåminnelse opprettes ved å gå til Salg - Fakturaer - Ubetalte fakturaer. Fakturaer som er forfalt vil være markert med rødt.  Klikk på den fakturaen som er forfalt og linjen utheves. Da vil du på høyre side se en knapp der det står Handling. Klikk på denne og velg Påminnelse. Om det opprettes en betalingspåminnelse eller et inkassovarsel kommer an på hva du har valgt som Antall før inkassovarsel under Innstillinger - Firmainnstillinger - Fakturaopplysninger. I dette eksempelet tar vi utganspunkt i innstillingene vist tidligere i denne artikkelen.

Det vil da dukke opp et nytt vindu. Her vises info om påminnelsen som skal opprettes. Du kan opprette en betalingspåminnelse så fort en faktura er forfalt, men merk at du ikke får lagt til påminnelsesavgift før det har gått 14 dager etter forfallsdato på den opprinnelige fakturaen. Om du ønsker påminnelsesavgift på betalingspåminnelsen må forfallsdatoen på påminnelsen også være 14 dager frem i tid. Oppretter du for eksempel en betalingspåminnelse 7 dager etter forfall, eller ønsker du å ha 3 dager forfall på påminnelse opprettet 14 dager etter forfallsdato på den opprinnelige fakturaen vil ikke feltet for påminnelsesavgift komme opp.


For å bokføre og sende påminnelsen, klikk på Skriv ut påminnelse som PDF eller Send påminnelse via epost. Merk: Inkassovarsel må skrives ut som PDF.

 

 

Visma eAccounting er også integrert med Visma AutoCollect, her vil Visma Collectors gjøre denne jobben for deg. Les mer om Visma AutoCollect her.

 

Kommentarer
Ann Sissel
CONTRIBUTOR ***
av Ann Sissel

Når vil det være mulig også å få med renteberegning på betalingspåminnelser og inkassovarsel sendt til kundene. Da dette er jo noe de fleste faktureringssystem takler. 

Aktuelt brukertips