avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Bilagsserier

02-07-2014 21:58 (Sist oppdatert 20-11-2019)
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 5139 Visninger

Du kan enkelt velge bilagsserier for en bestemt type transaksjon i programmet.
For eksempel serie A for kundefaktura.

Dersom du liker å jobbe med disse seriene, er du selvfølgelig fri til å gjøre det.

Vi anbefaler derimot å benytte seg av samme bilagsserie på alle transaksjoner, da det finnes enklere måte å finne frem til de forskjellige dokumenttypene når du senere skal lete etter disse.

 

Når du bruker samme bilagsserie på alle transkajsoner, og skal se etter en spesifikk dokumenttype, kan du finne den under Regnskap  Bilag- Bilagstype:

 

sfsdfsdf.png

 

Bruk av Bilagsserier

 

For å velge bokstav på ulike bilagsserier klikk deg inn på Innstillinger – Firmainnstillinger – Bokføringsopplysninger. Her vises en liste over ulike bilagsserier, og du kan selv velge hvilken bokstav du ønsker for de forskjellige seriene.

 

Bilagsserier.PNG

 

Du kan også lage dine egne bilagsserier.

Dersom du ønsker det, trykk på grønne "+" ikonet under bilagsseriene, og legg inn hvilken serie du ønsker å ha i tillegg til de vanlige.


Egne bilagsserier.PNG

Dersom du ikke gjør noen endringer vil alle bilagsseriene stå med A som standard. Det er viktig at du setter opp innstillingene for bilagsserier før du tar i bruk programmet.

Det er ikke mulig å endre bokstav på bilag tilbake i tid. Dersom du velger å endre en bilagsserie fra for eksempel A til D vil dette ikke ha tilbakevirkende kraft. Dersom du gjør denne endringen i løpet av regnskapsåret vil bilagsserien ha to bilagstyper (A og D) ut gjeldende regnskapsår. Vi anbefaler derfor å holde bilagsserier uendret gjennom regnskapsåret. En eventuell endring av bilagsserier bør gjøres ved nytt regnskapsår.

 

bilagggggggg.JPG

Aktuelt brukertips