Mine områder

Logg inn for å legge til dine favorittområder
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
(updated by Linn Østensen VISMA ‎19-04-2018 13:52 )
Linn Østensen
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 1086 Visninger

Bruker du Visma.net Payroll som ditt lønnssystem kan denne artikkelen hjelpe deg med hvordan du kan få bokført lønnen i regnskapet ditt i Visma eAccounting. Oppretter du et bokføringsforslag i Visma eAccounting vil dette gjøre bokføringen både enklere og raskere. Merk at dette er et eksempel som viser hvordan du oppretter bokføringsforslaget og gjennomfører bokføringen i Visma eAccounting. Når du oppretter ditt bokføringsforslag må du tilpasse dette i forhold til konteringsbilaget fra lønnssystemet.

Opprett bokføringsforslaget

Før du oppretter bokføringsforslaget anbefaler vi at du under Innstillinger - Kontoplan aktiverer kontoene du trenger til bokføringsforslaget, da noen av disse kan være inaktive i kontoplanen. For å aktivere en konto klikker du på denne i listen, deretter Rediger. Huk så av for Aktiv øverst i hovedopplysningene.

 

Når alle kontoene er aktive går du til Innstillinger - Bokføringsforslag og klikker på Nytt bokføringsforslag øverst til høyre. Legg til kontoene du trenger i bokføringsforslaget (du kan søke på både kontonummer og navn i ruten for Konto). Legg til/fjern kontolinjer ved å klikke på pluss-/minustegnet til høyre. Eksempel på hvordan et bokføringsforslag kan se ut, ser du på bildet under.Bokføringsforslag2.PNG

 

Husk at dette kan tilpasses etter hvordan dine konteringsbilag ser ut. Markeringen for Debet, Kredit eller D/K bestemmer hvilke ruter som er åpne for å registrere beløp i ved bokføringen. Når bokføringsforslaget er klart klikker du på Lagre nederst i høyre hjørne.

 

Bokfør bilaget

For å bokføre bilaget i ditt regnskap går du til Regnskap - Bilagsoversikt. Klikk på Nytt bilag øverst til høyre. Pass på at du legger inn riktig bokføringsdato. Du kan så velge bokføringsforslaget du opprettet tidligere. Når du velger bokføringsforslaget vil bilaget gjøres klart med de kontoene du la til i forslaget, og debet/kredit rutene er åpne basert på hva du markerte for i bokføringsforslaget. Bruker du bilagsserier i regnskapet ditt, og har en egen serie for lønn, kan du velge denne bilagsserien på bilaget. Se eksempel på hvordan bilaget kan se ut når du oppretter det på bildet under. Bokføring.PNG

 

Legg inn beløpene på de forskjellige kontoene slik at bilaget balanserer, og klikk på Bokfør når det er klart til å bokføres. 

 

Bruker du andre lønnssystem kan du også følge guiden, men du må da huske på at bokføringsforslaget må opprettes basert på konteringene lønnssystemet ditt bruker. Du kan også opprette et bokføringsforslag på samme måte for f.eks. reiseregninger fra Visma.net Expense, pass bare på at du setter det opp med riktige kontoer basert på konteringene i programmet. 

Bidragsytere