avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Bruk og salg av gavekort i Visma eAccounting

05-05-2021 12:24 (Sist oppdatert 05-05-2021)
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 125 Visninger

Det kan hende at du som bedrift selger gavekort til dine kunder, og det er ikke alltid like enkelt å vite hvordan du skal føre et salg når gavekort er brukt som betalingsmetode. I denne artikkelen skal vi gå igjennom hvordan man fører salget av gavekort og hvordan du fører salg, hvor gavekort er brukt som betalingsmetode.

 

Salg av gavekort

Det første du må gjøre når du skal selge gavekort, er å ha et produkt i Visma eAccounting som er tilknyttet til konto 2900 som salg av gavekort skal føres mot. Det første du da må gjøre er å gå til innstillinger - Kontoplan og søke opp konto 2900 og trykker på Rediger, det du nå skal gjøre er å endre Mva-kode til “I - Ingen mva. innenfor mva området”. Dette gjør du slik at vi kan knytte kontoen til en salgskontering.

 

2900.PNG

 

Etter du har lagret denne endringen, går du videre til Innstillinger - Kontooppsett salg og trykker på ny salgskontering. Her oppretter du en salgskontering som skal være mva-fri, og siden vi endret mva-kontoen på konto 2900 skal du ha mulighet å velge denne som salgskonto.

 

Salgskontering - Gavekort.PNG

 

Da skal alt være klart for at du oppretter selve produktet, da går du til Salg - Produkter (Lager - Produkter, om du har Visma eAccounting Lager) og trykker på Nytt produkt. Her legger du inn den informasjonen du skulle ønske, men under Kontooppsett salg legger du inn den nye salgskonteringen du opprettet.

 

Nytt produkt - gavekort.PNG

 

Når du da skal selge gavekortet, vil du gjøre dette som du ville registrert et hvilket som helst salg. Les mer om dette her.

 

Salg med gavekort som betalingsmetode

Etter du har solgt gavekort, er det naturlig at disse gavekortene brukes som betalingsmetode i fremtiden. Det du gjør da er å registrerer en faktura der du legger inn det produktet du selger, og deretter legger inn gavekort produktet med et negativt antall. Da kan du se at gavekortet vil trekke fra totalsummen, og etter dette er det bare å trykke bokfør.

 

Faktura - Med gavekort som betalingsmetode.PNG

 

Aktuelt brukertips