avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Del 1: Startside og vedlikehold i Visma eAccounting Skatt

08-03-2021 14:21 (Sist oppdatert 08-03-2021)
  • 1 Svar
  • 0 Liker
  • 921 Visninger
Denne artikkelen er for deg som har et enkeltpersonforetak, om du har et AS kan du finne hjelp her.

 

Før du begynner å jobbe med Visma eAccounting Skatt er det en fordel å gå gjennom to deler av programmet. I denne artikkelen går vi gjennom Startsiden og vedlikehold fanene i Visma eAccounting Skatt.

 

Startside

Det første som møter deg når du åpner Visma eAccounting Skatt er startsiden med de 4 stegene, dette er knapper som vil utføre en handling enten i Visma eAccounting eller Visma eAccounting Skatt. 

 

Merk at når et punkt er “grået ut” er handlingen utført og du trenger ikke å gjøre noe med det steget.

 

Punkt 1.PNG

 

For å kunne hente tall og informasjon fra Visma eAccounting, samt gjøre eventuelle endringer i Visma eAccounting Skatt må perioden være åpen. Første gang du åpner Visma eAccounting Skatt vil dette valget være grået ut, og du trenger ikke å gjøre noe.

 

Punkt 2.PNG

 

Om det er din første gang i Visma eAccounting Skatt eller du har gjort noen endringer i regnskapet ditt, trykker du her for å importere data fra Visma eAccounting

 

Merk at dette punktet ikke “gråes ut” etter handlingen er utført, kun om perioden er stengt.

 

Punkt 3.PNG

 

Dette punktet vil ta deg med videre til Årsoppgjør fanen i Visma eAccounting Skatt.

 

Merk at dette punktet aldri “gråes ut”

 

Punkt 4.PNG

 

Når du har gått igjennom skatteskjemaene og ting ser bra ut, trykker du her for å bokføre Årets resultat og Årets skatt, samt lukke perioden.

 

Vedlikehold

Før du begynner med skattemeldingene og årsoppgjøret kan det være greit å bli kjent med fanen Vedlikehold. Det første som møter deg her er Aktivitetsloggen og muligheten for å Nullstille data.

 

Aktivitetsloggen viser deg når ting som import av kundedata eller eksport av sluttposteringer er utført. Under Nullstille kundedata finner du en oversikt over de periodene som er hentet fra Visma eAccounting og hvilken status perioden har, samt om perioden er låst eller ikke. Du har også mulighet for å nullstille perioden, men dette krever at perioden er pågående samt at det er en følgende periode som enda ikke er startet. 

 

Kontoplan

Her finner du din importerte kontoplan fra Visma eAccounting, sammen med en del ekstra informasjon. 

 

Kontoplan.PNG

 

Fanene Resultatregnskap og balanse, Skatteskjemaer og Transaksjonsanalyse, gir deg en helt ny innsikt i kontoplanen din. Her kan du se hvilke kontoer som er knyttet mot hvilke skatteskjemaer de ulike kontoene tilhører og om de beregner moms eller ikke, samt mye mer. Om du søker opp en konto og trykker på pennen under kolonnen Rediger vil du se en fullstendig oversikt, og muligheten til å gjøre endringer om det skal være ønskelig.

 

Kontoplan - rediger.PNG

 

Kundeopplysninger

Her finner du den informasjonen som er hentet fra Visma eAccounting. Sjekk at alt stemmer. . Skulle det være nødvendig å gjøre endringer kan du aktivere Redigere foretaksopplysninger fra Visma eAccounting, deretter trykker du på Lagre når du har lagt inn den informasjonen som eventuelt mangler.

 

Kundeopplysninger.PNG

 

Startside Del 2 ->
Kommentarer
marinas data og økonomi
CONTRIBUTOR *
av marinas data og økonomi

Jeg har hentet en skattemelding fra Altinn med null verdier første gangen. Hvordan henter man oppdaterte skattemeldingen, som kom etter 7. april?

Aktuelt brukertips