avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Del 2: Forbredelser til Skatteskjemaene og årsoppgjør

22-02-2021 14:32
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 366 Visninger
Denne artikkelen er for deg som har et AS, om du har et enkeltpersonforetak kan du finne hjelp her.

 

Før du skal se over skatteskjemaene er det greit å se over regnskapet og annen informasjon først. I denne artikkelen skal vi gå gjennom de tre første underkategoriene for Årsoppgjør

 

Saldobalanse

Her finner du en komplett oversikt over regnskapet for denne perioden, samt en sammenligning med foregående år. Dette er en god plass å se gjennom tallene fra Visma eAccounting om de stemmer. Det kan være lurt å ta ut en saldobalanse rapport fra Visma eAccounting, og om det er noen avvik går du til Startside og tar en ny import. Du har også mulighet til å redigere kontoer herfra, og vil ha de samme mulighetene som under Vedlikehold - Kundens kontoplan.

 

Saldobalanse.PNG

 

Opplysninger og skatt

“Opplysninger og skatt” er området hvor du finner den informasjonen skatteskjemane og årsregnskapet baserer seg på. Her kan du legge til tilleggsinformasjon, eller gjøre eventuelle revideringer. 

 

Opplysninger

Under “opplysninger” har du muligheten til å legge til tilleggsinformasjon som nødvendigvis ikke kommer fra regnskapet.

 

Sidemeny1.PNG

 

Under Foretak vil du finne en del informasjonsfelt. Om det er første gang du bruker Visma eAccounting Skatt/Årsoppgjør kan det være at du må legge inn en del informasjon vi ikke kunne hente fra Visma eAccounting. Eller så kan du importere informasjonen fra Brønnøysundregisteret, ved å trykke på den grønne knappen nederst på siden. Du kan også se at sidemenyen vil oppdatere seg med tanke på hvilke valg du velger her.

 

Foretak.PNG

 

Under Grunnlagsverdier kan du legge til informasjon som anleggsmidler og gevinst-/tapskonto, sammen med mer informasjon. Om du skal legge til noe tilleggsinformasjon, som for eksempel et anleggsmiddel, trykker du på det grønne plusstegnet. Her vil du få muligheten til å legge inn den informasjonen du skulle ønske.

 

Grunnlagsverdier 1.PNG

 

Under Tilleggsopplysninger har du som likhet med grunnlagsverdier mulighet til å legge inn informasjon som nødvendigvis ikke kommer frem i regnskapet, legg inn informasjon om Eiendom, bruk av bil eller overnattings- / serveringssted om dette er aktuelt for din virksomhet.

 

Tillegsopplysninger.PNG

 

Skatteberegning

Her vil du få en fullstendig oversikt over ditt regnskapsmessige resultat før og etter skatt, samt at du kan gjøre eventuelle endringer om det skal være nødvendig. Om du ønsker å se hvordan de ulike punktene beregnes kan du aktivere Vis alt funksjonen. Trenger du å gjøre noen endringer på de feltene som er grået ut, holder du musen over det feltet og trykker på handling-knappen og du vil få muligheten for å overstyre beløpet.

 

Skatteberegning.PNG

 

Disponering

Under disponering kan du legge til informasjon om utbytte og få en oversikt over de sluttposteringene som kan eskporteres til Visma eAccounting. Under utbytte har du muligheten til å spesifisere hva du eller dere ønsker å ta ut i eventuelt utbytte. Mens under posteringer velger du hvilke sluttposteringer som skal overføres ved et eventuelt overskudd eller underskudd.

 

Disponering.PNG

 

Regnskap

Her vil du finne enda en oversikt over regnskapet ditt, men det er her du skal inn om det er noen endringer du skulle ønske å gjøre. Som tidligere nevnt, er det noen endringer som skal gjøres holder du musen over feltet og velger overstyr beløp.

 

Skatteberegning.PNG

 

Skattemessig formue og gjeld

Her vil du finne en oversikt over skattemessig formue og gjeld. når du ser på Formue, vises spesifikasjonen av selskapets formue på høyre side. Om du ser på Gjeld vil du finne en oversikt over selskapets gjeld. Under Aksjeverdi pr aksje (aksjer) vil du se beregningen av selskapets aksjeverdi pr aksje.Antall aksjer i selskapet hentes fra antall aksjer man legger inn under Foretaksopplysninger. Feltet for Egne aksjer er manuelt, hvor man legger inn eventuelt antall egne aksjer. Dette for at egne aksjer ikke skal medtas i beregningen av aksjeverdi pr aksje.

 

Skattemessig formue og gjeld.PNG

 

Kontroller

Under kontroller vil være et godt verktøy for deg som ønsker en oversiktlig måte å avstemme driftsmidlene, egenkapitalen og formuen til virksomheten. Det er også her du vil finne en oversikt over skatteskjemaene dine og om det er noen feil. Under Altinn kontroller  vil du få beskjed om programmet leser noen feil i skatteskjemaene, eller om du har glemt å legge til noe informasjon.

 

Kontroller.PNG

 

Posteringsbilag

Her finner du de systemgenererte bilagene som er beregnet fra den informasjonen du har lagt inn i Visma eAccounting Skatt/Årsoppgjør. Det kan være en god ide å se over her for å få et klarere bilde om regnskapet stemmer eller ikke.På venstre side av kolonnene vil du se om disse bilagene er overført eller ikke, for å overføre de til Visma eAccounting går du til startsiden og utfører punkt 4.

 

Posteringsbilag.PNG

 

<- Del 1 Startside Del 3 ->
Aktuelt brukertips