avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn

Logg inn eller registrer en ny bruker for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

(updated by Kaj Sjursen Kleveland Community Manager ‎15-07-2019 16:28 )
Anonymous
  • 1 Svar
  • 0 Liker
  • 5641 Visninger

For å kunne arbeide med dimensjoner i Visma eAccounting, må du først aktivere funksjonen. Dette gjøres under Innstillinger - Firmainnstillinger - Bokføringsopplysninger. Huk av for Bruk dimensjoner og klikk Lagre.

 

For å kunne bruke dimensjoner på visse kontoer, må du også huke av for Bruk dimensjoner på de ulike kontoene det gjelder. Dette gjøres under Innstillinger - Kontoplan - velg konto - Rediger). Standardkontoene for kostnader og inntekter er aktivert for dimensjoner som standard. Kontoer for eiendeler og gjeld har ikke kosntadsbærer aktivert som standard.

 

Du kan benytte tre ulike grupper/nivåer av dimensjoner, f.eks Region, Avdeling og Ansatt. For å legge opp de ulike dimensjonene i programmet går du inn under Regnskap - Dimensjoner. Rediger navnet på en gruppe/nivå ved å klikke på tannhjulet til gruppen. For å legge til en dimensjon klikker du på Ny dimensjon og velger gruppe/nivå. 

 

Dimensjoner1.PNG

 

Merk: Feltet Forkortelse har en maksgrense på 9 tegn. 

 

Dimensjoner2.PNG

 

Etter å ha lagt inn de ulike gruppene/nivåene og dimensjonene kan det se slik ut: 

 

Dimensjoner3.PNG

 

 

Bokføring med dimensjoner 

Nå kan du begynne å bruke dimensjoner i bokføringen din. Disse kan brukes på fakturaer (også tilbud/ordre), leverandørfakturaer, bilag registrert i Kasse og Bank, samt bilag registrert som manuelle bilag under Regnskap - Bilag. Forutsetningen er at firmaet og hovedbokskontoene er aktivert for dimensjoner. dimensjonen velges generelt etter å ha lagt inn kontoen på bilaget. Se eksempel på manuelt bilag under:

 

Bilag1.PNG

På fakturaer (det samme gjelder for tilbud/ordre) kan du velge dimensjonen for hele fakturaen, eller på produktnivå om det skal være forskjellige dimensjoner på de forskjellige artiklene. Klikk på Vis dimensjoner under produktlinjen for å velge dimensjoner for det bestemte produktet.

 

Faktura1.PNG

 

På leverandørfakturaer velger du dimensjoner på de enkelte kontolinjene.

 

Leverandørfaktura1.PNG

 

Etter å ha bokført bilag med dimensjoner vil man kunne skrive ut f.eks resultatrapport som filtrerer på dette. Les mer om utskrift av rapporter her

reslutat rapport.PNG

Trenger du å deaktivere en dimensjon? Mer info om dette finner du her

Kommentarer
CONTRIBUTOR *

Om man bruker avdeling i regnskapet, kan man da på noe vis i eaccounting føre dansk moms? Det vil si fakturere kunder i EU under dansk momsregistrering?