avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn

Logg inn eller registrer en ny bruker for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 881 Visninger

Vi har fått noen spørsmål rundt selve bokføringen av reiseregninger med utlegg, og kommer under her med noen generelle innspill rundt dette og hvordan man kan ta ut rapporter med forslag til føring.

Dersom man har knyttet Visma.net Expense til Mamut vil bokføringen gå automatisk når man overfører til Mamut/Visma Lønn og foretar en lønnskjøring. Benytter man et annet lønnsystem så vil man måtte bokføre dette manuelt.

I Expense kan du velge å koble de forskjellige utleggene til lønnsarter og forhåndsdefinere hovedbokskontoer. Dette gjøres under Innstillinger - Hovedbokskonto hvor du kobler hovedbokskontoene til utleggene under Innstillinger - Utlegg.

Hovedbokskonto mot utlegg

 

Etter at utlegget er ført og godkjent kan man generere en rapport med bokføringsforslag fra Rapporter - Regnskap - Genere regnskapsfil. Man kan også eksportere her til CSV format om man vil importere direkte til andre systemer. 

Generere regnskapsfil i expense


Merk! Det er i dag ikke støtte for å spesifisere mva her, slik at mva må spesifiseres på kostnadskontoen din i økonomisystemet.
I et tenkt eksempel med utlegg til taxi kunne man da hatt en kostnadskonto mot Taxi kostnader og så skyldig lønn på balanse siden. Noen kunder har spurt om man da må føre et eget bank bilag mot leverandøren av Taxi tjenesten. Det må man sånn sett ikke da utbetalingen er da gjort av den ansatte, og i dette tilfellet ville man utbetalt refusjonen til den ansatte og fått mva fradraget og kostnadsføringen ved bokføringen mot kostnadskontoen.

Bidragsytere