avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Elektronisk henting av skattekort til lønn i Visma eAccounting

26-03-2020 14:24 (Sist oppdatert 26-03-2020)
  • 1 Svar
  • 1 Liker
  • 1898 Visninger

Under følger en beskrivelse på hvordan du henter skattekort gjennom lønnsmodulen i Visma eAccounting. Det er anbefalt å gjøre dette før hver lønnskjøring for å sikre at ansatte alltid har oppdatert trekk informasjon.

 

Du kan hente skattekort fra to steder i lønnsmodulen i Visma eAccounting. Disse er lagt på to steder for å være tilgjengelig i de to prosessene dette er vanlig å gjøre. Under Lønnsslipp - i forbindelse med lønnskjøring eller under Ansatte ved registrering av nye ansatte. De gjør akkurat det samme fra begge steder.

 

Under ser du hvor den finnes ved oversikten over Ansatte:

 

 

Ansatte anonymisert.png

Ved å klikke på Forespørsel av Skattekort her vil du få spørsmål om hvem du vil bestille skattekort for, enten enkeltansatte eller alle. 

 

MERK! I Visma eAccounting finnes ingen mulighet til å definere om en ansatt skal beskattes etter Hoved- eller biarbeidsgiver informasjonen. Så dersom du har ansatte som kun skal bruke biarbeidsgiver trekk (som oftest en fast prosent), anbefales det å ikke hente skattekort til disse da systemet automatisk vil bruke tabelltrekket om det er utfylt.

 

Når du klikker send forespørsel sendes en “bestilling” til Altinn om hente skattekortene for dette selskapet.

 

Vent på status.PNG

 

 

Det vil kunne ta noen minutter før Altinn har skattekortene klare. Så vent litt med å klikke på Oppdater Status. Når Altinn svarer med at skattekortene er klare til å hentes ned vil du se dette vinduet i Visma eAccounting.

 

 

Status mottatt.PNG

 

Klikk på Hent skattekort. Du må nå idenfisere deg opp mot Altinn via den ordinære autentisering prosessen med Altinn. (Har du aldri lagt inn disse innstillingene anbefales denne artikkelen)

 

Etter autentisering vil du få denne informasjonsmeldingen. (Om ikke autentiseringen lukker seg automatisk og ber deg autentisere på nytt klikk avbryt)

 

 

skattetrekk hentet for de ansatte.PNGNB! Det er ingen støtte for å se nøyaktig hvilke endringer er gjort i dagens versjon av denne funksjonen. Så for å se konkrete endringer må man inn på hver ansatt.

 

Vi har opplevd at noen brukere av Chrome nettleser får en feilmelding "Ukjent Feil oppstod" ved forsøk på å autentisere seg opp mot Altinn. Opplever du dette forsøk en annen nettleser. Vi undersøker denne saken for en feilretting ved et senere tidspunkt.

Kommentarer
Kjellabc
CONTRIBUTOR *
av Kjellabc

Hentet idag skattetrekksinformasjon ifølge denne oppskriften. Opplever at skattetrekksopplysninger likevel ikke er blitt oppdatert på ansatte. 

 

 

Bidragsytere
Aktuelt brukertips