avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Endre antall feriedager på ansatte med redusert stilling

12-09-2018 16:16 (Sist oppdatert 19-05-2020)
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 763 Visninger

Dersom du har ansatte som arbeider deltid, bør du kontrollere den ansattes feriedager. Jobber en ansatt 80% og arbeidstiden er fra mandag til torsdag, vil den ansatte kun ha krav på 80% av bedriftens feriedager. Grunnen til dette er at den ansatte allerede har fri de siste 20% av uken og disse fridagene skal da gå til fratrekk på mulige antall feriedager. 

 

Når du setter opp ansatt i deltidsstillinger har ikke Employees og Calendar noen forutsetning for å vite om den ansatte jobber reduserte dager (f.eks. man - fre kl. 08.00-14.30) eller reduserte antall dager (f.eks. man - tors kl. 08.00-16.00). Du må derfor selv endre antall feriedager den ansatte har krav på i den deltidsstillingen den enkelte ansatte er ansatt i. 

 

Gå til Calendar - Innstillinger - Innstillinger ansatt - Ferie. Her har du oversikt over hvilken ferieavtale hver enkelt ansatt er tilknyttet, og hvor mange feriedager de er tildelt:

1.png

 

Klikk på den ansatte du skal endre på, og klikk Endre for å få lov til å endre innstillingene. 

2.png

 

Du må ta stilling til hvilket ferieår dette skal gjelde fra, i de fleste tilfeller vil det være gjeldende fra året vi nå er inne i. Dersom du vet at den ansatte f.eks. skal tilbake til 100% stilling etter et år, kan du også legge inn en til-dato for innstillingene. 
Merk at man her kun kan velge år.

3.png

 

Du skal nå endre feriedagene i feltet Ordinære dager. Dersom den ansatte er over 60 år, og dermed har krav på en ekstra uke ferie, må du også endre i feltet Ekstra ferie iht alder 60 

4.png

 


Du må selv regne deg frem til antall dager som skal legges inn, dette gjør du vel følgende formel: Antall feriedager i 100% stilling x deltids% til den ansatte = feriedager i ansattes deltidsstilling (f.eks. 25 feriedager x 80% = 20 feriedager i 80% stilling). 

 

Når innstillingene er endret, klikker du Lagre. Den ansatte vil nå ikke få muligheten til å registrere flere feriedager enn det du har angitt. Innstillingen vil også gjelde for fremtidige år, med mindre du har angitt en til-dato for innstillingen.

 

Relaterte brukertips

Endre antall feriedager på ansatte uten full opptjening 

Hva er forskjellen på betalte og ubetalte feriedager

Aktuelt brukertips