avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Endre eksisterende lønnsarter

11-09-2018 10:16 (Sist oppdatert 14-11-2019)
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 456 Visninger

 

Merk! De standard lønnsartene som slutter med 0 i lønnsartnummeret, vedlikeholdes av Visma og skal derfor ikke endres ukritisk. Vi anbefaler at du sjekker kontering og lønnsbeskrivelse, men dersom en lønnsart ligger uten disse, skal det heller ikke endres. Noen av lønnsartene er mellomregningslønnsarter og ved å legge på kontering eller lønnsbeskrivelse på de som opprinnelig ligger uten kan medføre feil rapportering til regnskap eller A-ordningen. 

 

 2a.PNG

 

Klikk deretter "Endre" nederst til høyre. 

Endre-knapp.jpg

 

Du vil få spørsmål om når du ønsker å endre lønnsarten fra.

1a.PNG

Her er det viktig å ta et bevisst valg. Dersom du velger å benytte at endringene gjelder fra eksisterende gyldig fradato, altså "I nåværende versjon", vil Payroll rekalkulere endringene tilbake til denne datoen, og dette kan medføre feil lønn til de ansatte eller feil kontering i regnskapet ved neste lønnskjøring. I de aller fleste tilfellene bør du derfor legge inn en dato for når endringene faktisk skal gjelde fra.

Vi anbefaler i de fleste tilfeller å benytte første dato i neste kalendermåned hvor det ikke er kjørt lønnskjøringer enda. F.eks. dersom du er i mars måned, og ikke enda har bekreftet en lønnskjøring, kan endringsdatoen settes til 01.03. Har du bekreftet en betaling allerede kan det være lurt å gjøre endringen fra neste måned, altså 01.04, slik at du ikke får med deg rekalkuleringer fra tidligerekalendermåneder.

 

For en oversikt over hva de ulike feltene på lønnsarten betyr, og hva du skal endre for at lønnsarten skal fungere slik du ønsker, klikk her.

For å se hvordan du kan opprette en ny lønnsart, klikk her.

Aktuelt brukertips