avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Fakturere en utenlandsk kunde

20-12-2013 19:20 (Sist oppdatert 12-12-2019)
  • 0 Svar
  • 1 Liker
  • 6018 Visninger

Når du skal fakturere en utenlandsk kunde vil fakturaen være på engelsk. For at produktene på fakturaen skal ha engelske navn, må du legge opp dette som opplysninger på produktet. Hvis du ønsker å se hvordan fakturaen vil se ut, kan du velge "Forhåndsvis" ved opprettelse av faktura.

Hvordan skrive fakturaer på engelsk til utenlandske kunder

Til utenlandske kunder vil fakturaen alltid være på engelsk dersom det har blitt valgt et annet land enn Norge på kundens opplysninger. Hvis du har angitt et engelsk navn på produktene du oppretter, er det dette som vil syntes på fakturaene. Dersom du ikke legger inn noe her vil det norske navnet vises. 

For å legge til en tekst ved utsendelse av faktura på epost, gå til Innstillinger - Firmainnstillinger - Andre Opplysninger. Klikk "Vis utenlandsk tekst" og skriv inn den teksten du ønsker.

    utenlandsktekst.JPG

 

 

 

Hvordan fakturere utenlandske kunder med MVA

Hvis faktura skal sendes til utenlandske kunder, men varen/tjenesten er levert i Norge, faktureres det med norsk MVA. Når du går inn på Salg – Kunde og Ny kunde og velger et annet land enn Norge, vil du få muligheten «Fakturer med mva selv om kunden er utenlandsk». Dersom du huker av her, blir MVA beregnet og lagt til på fakturaen. 

australia.JPG

 

 

 

Hvordan sende faktura med utenlandsk valuta

Fakturaen vil bli utsendt i den valutaen du har lagt inn på kunden. Dette kan du endre ved å gå inn på Salg – Kunder og trykke Rediger på kunden. Endre så valutakode i feltet Valuta under Betaling. Hvis du for eksempel legger opp EUR som valuta, vil alle fakturaene du lager på kunden bli i euro. 

Hvis du registrerer betalingen på faktura i Kasse og bank, husk å huke av for utenlandsbetaling. Da vil programmet beregne valutatap/gevinst (agio/disagio) for deg. Denne er det ikke mulig å overstyre. For å se mer om hvordan denne betalingen registreres kan du lese denne artikkelen. 

 

 valuta.png

 

 

Aktuelt brukertips