Mine områder

Logg inn for å legge til dine favorittområder
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
(updated by Aleksander Nunes-Xavier VISMA ‎30-11-2018 10:35 )
Visma Mamut AS
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 3254 Visninger

Ved henting av tilbakemelding på A-melding kan det komme ulike feilmeldinger. Denne artikkelen viser årsaker til disse.

 Forespørsel om SMS-engangskode feilet

 

En feil oppsto. You are not authorized...

 

Disse meldingene kan skyldes flere ting.

 

1. Det første du må sjekke er om du får logget inn på Altinn med samme fødselsnr. og passord. Etter å ha valgt Logg inn, velg Gå videre til flere innloggingsmetoder, og velg  Passord og engangskode på SMS (eller gå direkte hit). Tast deretter inn fødselsnummeret ditt og passord ref. det du har lagt inn på Altinn tidligere (se evt. denne guiden). 

Får du melding om at brukernavn/fødselsnummer eller engangskode/passord er feil, logg først inn på annen måte (f.eks Bank ID). Gå deretter til Innloggingsinformasjon ref. denne guiden) og legg inn passordet du bruker på nytt. Det kan ha blitt registrert feil. Sjekk også at mobilnr. er riktig. 

Får du melding om at brukeren er sperret, prøv igjen etter tidspunktet oppgitt. Om du ikke får oppgitt noe tidspunkt, kontakt Altinn om hvordan løse dette. 

2. Hvis du får logget inn med fødselsnr. og passord, sjekk at du har tilgang til det aktuelle firmaet, velg det og gå til Profil.

3. Sjekk at du har lagt inn riktig mobilnummer under Avanserte innstillinger -> Innloggingsinformasjon. Sjekk også hvilken ID du har lagt inn for eAccounting under Datasystem. Den samme IDen (og passordet) må legges inn på Innstillinger -> Firmainnstillinger -> Bokføringsopplysninger -> Innstillinger Altinn i eAccounting. Om du er usikker på om riktig passord er lagt inn her, kan du endre passord til datasystemet på Altinn, og registrer det på nytt i eAccounting. Prøv deretter å hente tilbakemelding på nytt.

4. Hvis alle innstillinger (over) er riktig, prøv å bytt nettleser. Vi anbefaler Google Chrome eller Mozilla Firefox (begge er gratis).

 

Noen ganger vil man også kunne oppleve denne feilen "Failed to check if response exist", slik som vist nedenfor. Dette skyldes at Visma eAccounting ikke finner tilbakemeldingsfilen på Altinn når man forsøker å laste den ned i Visma eAccounting. Årsaken er stort sett forsinkelse i produksjon av tilbakemeldingsfiler på Altinn, i så fall kan man vente og forsøke på nytt senere. Dersom det derimot finnes tilbakemeldingsfil (A03) på Altinn kan man eventuelt laste ned og sende denne til support for videre undersøkelse. Se denne artikkelen.

 

Failed to check if response exist.png