Mine områder
Hjelp

Firmagrupper, Brukergrupper og Rollegrupper i Visma.net Admin

13-10-2022 13:14
 • 0 Svar
 • 0 liker
 • 179 Visninger

For regnskapskontorer og andre som har flere ansatte og flere firmaer kan det være tidsbesparende å bruke firma-, bruker- eller rollegruppe. Les mer her om hvordan sette opp.

Firmagrupper

Samle flere firmaer i en firmagruppe slik at man kan gi de samme tilgangene til flere firmaer til en eller flere brukere samtidig i Admin.

Dette gjøres slik:

 1. Gå til Admin - Firma - Firmagrupper  
 2. Velg Legg til firmagruppe. Her legger du inn hvilke firmaer som skal være med i gruppen. Dette gjør man typisk om man skal gi den samme tilgangen til flere firmaer til én bruker, istedetfor å legge inn et og et selskap på brukeren. Firmagrupper kan legges til på både enkeltbrukere og på brukergrupper.
  Firmagruppe.PNG

Brukergruppe

Du setter opp brukergrupper i Admin.  Du  legger inn flere brukere i en gruppe og velger hvilke selskaper de skal ha tilgang til og hvilke roller de skal ha på de forskjellige selskapene. Da vil alle brukere få nøyaktig de samme tilgangene.

Dette gjør du slik:

 1. Gå til Admin - Brukere og roller - Brukergrupper 
 2. Velg Legg til brukergruppe 
 3. Her legger du inn hvilket firma (evt. firmagruppe), hvilke tilganger de skal ha på de ulike firmaene og hvilke ansatte som skal være med i gruppen.
 4. Du kan også gi tilgang til firmagrupper i en brukergruppe slik at alle firmaene i firmagruppen blir gitt tilgang til til de brukerne som ligger i brukergruppen og gir også de samme tilgangene i modulene bortover. Da vil alle tilganger bli nøyaktig like på alle brukere på alle firma i firmagruppen.
  Påse at du velger (firmagruppe) i nedtrekksmenyen så du får med alle firmaene som er i firmagruppen. Om du kun ønsker å gi tilgang til enkeltfirma så velger du det i stedet her og gir tilgang til moduler bortover og legger til brukere nederst.brukergruppe.PNG

Rollegrupper

Det er også mulig å definere rollegrupper, det vil si at man legger inn hvilke roller en gruppe skal inneholde og sette den rollegruppen til en bruker.

Dette gjør du slik:

 1. Gå til Admin - Brukere og roller - Oppsett av rollegrupper 
 2. Velg Legg til rollegruppe.
 3. Her legger du inn et navn og en beskrivelse på rollegruppen og legger til hvilke moduler og tilganger denne gruppen skal inneholde:
  Rollegruppe.png

 4. Deretter legger du denne rollegruppen på en bruker eller brukergruppe. Da kan man for eksempel legge til flere firmaer nedover, samt tildele rollen du nettopp opprettet nedover på alle. Om det er mange tilganger som skal gis så kan dette spare en del tid.

Eksempel:

I dette eksemplet så har vi et regnskapskontor som har samlet firmaene som en gruppe brukere skal jobbe med i firmagruppe og så legger man til rollegruppen:

BrukergruppeEks.png

Relaterte brukertips

Roller til lønningsansvarlig 

Informasjon til ansatte 

 

Bidragsytere
Aktuelt brukertips