Mine områder
Hjelp

For stort beløp på kontoen for øreavrunding

20-03-2019 13:19 (Sist oppdatert 13-11-2019)
  • 0 Svar
  • 0 liker
  • 886 Visninger

Om du opplever at beløpet som havner på øreavrundingskontoen er uforholdsmessig stort, så skyldes dette i de fleste tilfeller enten avhukninger på benyttet lønnsart eller manglende konto på kontotype.


Det første du bør sjekke er hvilke lønnsarter som har vært benyttet i lønnskjøringen - og deretter sjekke innstillingene på kontoen. Du kan f.eks bruke Transaksjonsoversikten (rapporten), for å enkelt finne ut hvilken lønnsart som påvirker øreavrundingskontoen.
Standard lønnsart
Om det er benyttet standard lønnsarter (dvs systemopprettede), som du ikke har gjort noen endringer på, så må du sjekke hvilken kontotype som er benyttet på lønnsarten, og om kontotypen er koblet opp mot en konto. Les mer her om hvordan legge til konto på f.es kontyper for reisekostnader.

MERK: vi anbefaler ikke at det gjøres andre endringer på standard lønnsart enn endring av kontering.

Egenopprettet lønnsart:
Om du har opprettet en egen lønnsart må du sjekke hva som er avhuket på lønnsarten. Dersom det er snakk om utbetaling/refusjon, og du har huket av for Til utbetaling, så skal det ikke defineres en motkonto. Beløpet vil da gå mot skyldig lønn eller bankinnskudd. Andre motkontoer vil typisk gjelde for naturalytelser o.l


Relaterte artikler:

Les mer om hvordan redigere en eksisterende lønnsart her.

Les mer om hvordan opprette en ny lønnsart her

Les mer om hvordan definere konto på kontoype her.

 

Bidragsytere
Aktuelt brukertips