avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Føring av dagsoppgjør

17-06-2015 21:04 (Sist oppdatert 02-07-2019)
  • 1 Svar
  • 2 Liker
  • 18876 Visninger

Se hvordan du kan bokføre dagsoppgjør i Visma eAccounting. Guiden tar for seg både salg med kortterminal og kontant.

Når du benytter kortterminal har du gjerne en kortleverandør som eksempelvis Nets. Dette innebærer at inntektene fra alle kjøp som er betalt med kort går via Nets, før du får de inn på bankkonto. Det må derfor føres to bilag for at dette skal bli registrert riktig i ditt regnskap.

1. Bokføring av salget/dagsoppgjøret

 

Registrer salget som et manuelt bilag under Regnskap – Bilag – Nytt bilag. Her legger du inn dato for dagsoppgjøret, en beskrivelse og konteringer. Dersom du er momspliktig må du huske skille ut momsen fra totalbeløpet, og bokføre denne. Dette for å få riktig tall i momsoppgaven. Har du krysset av for  Registrer beløp inklusive mva vil denne beregnes og fylles ut automatisk, basert på mva-koden på salgskontoen. Husk å velge en salgskonto som er i samsvar med den momssatsen du skal benytte. Ettersom du ikke får pengene inn på bank før senere, velger vi i eksemplet og føre det i mot konto 1579 – Andre kortsiktige fordringer.

 

Manuelt bilag 1.PNG

 

Har du hatt salg med både kort og kontant fører du kontantbeløpet mot konto 1900 i samme bilag. Se eksempel:

 

Manuelt bilag 2.PNG

 

Har du hatt bare kontant-salg bruker du kun 1900: 

 

Manuelt bilag 3.PNG


2. Bokføre inntektene/oppgjøret mot bank (ved salg med kort)

 

Har du hatt salg med kort vil oppgjøret fra kortleverandør vanligvis komme inn noen dager etter selve salget. Oppgjøret kan deretter føres som et manuelt bilag eller via Kasse og bank. NB: Om du har en aktiv bankintegrasjon mot DNB eller Danske bank bilaget føres via Kasse og bank. Ellers er det enklest å føre bilaget manuelt.

Alternativ 1: Manuelt bilag

 

Gå til Regnskap – Bilag – Nytt bilag. Legg inn dato og beskrivelse til bilaget. Legg så til konteringer og beløp. Når bilaget ditt er klart kan du klikke bokfør. Dersom leverandøren din av kortjenester har trukket gebyr av inntektene dine – husk å registrere dette.

 

Manuelt bilag 4.PNG

 

Tips: Legg til bokføringsmal under Innstillinger – Bokføringsmaler – Ny bokføringsmal, slik at du kan hente opp dette ved føring av dagsoppgjør. Da sparer du tid og det vil være enklere å føre riktig.

Alternativ 2: Kasse og bank (må benyttes ved bankintegrasjon)

 

1.Gå til Kasse og bank og velg driftskonto. 

2.Finn banktransaksjonen i oversikten over Ikke avstemte transaksjoner. Klikk så på Avstem.

 

Kasse og Bank 1.PNG


3. Da vil du få opp et nytt vindu der du må velge bilagstype. Her velger du Annen innbetaling og inntektstype Fri føring. Dette innebærer at du står fritt til å velge konto du ønsker å bokføre bilaget ditt i mot. 

4.I eksempelet her har leverandøren din for korttjenester trukket gebyr fra inntektene – noe som innebærer at banktransaksjonen du har fått over fra nettbank ikke tilsvarer de totale inntektene. Vi må derfor også registrere gebyret på konto 7770. 

 

Kasse og Bank 2.PNG

 

Bilaget vil vises slik i bilagsoversikten: 

 

Kommentarer
K-like
CONTRIBUTOR ***
av K-like

Hva når man har ukentlig utbetaling fra zettle og vipps, for å få dem til å høre til riktig mva-termin? Tenker både på salg gjort feks i slutten av desember som blitt innbetalt til bank i begynnelsen av januar, og også kort/vippsbetalinger for salg gjort i slutten av februar, som blir utbetalt til vår bankkkonto i begynnelsen av mars.

Bidragsytere
Aktuelt brukertips