Mine områder

Logg inn for å legge til dine favorittområder
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
(updated by Linn Østensen VISMA ‎29-08-2017 14:58 )
Linn Østensen
  • 1 Svar
  • 0 Liker
  • 5119 Visninger

Dersom du trenger å utbetale forskudd på lønn skal dette kjøres som en egen lønnskjøring. Først forskuddet, for så å trekke det fra igjen på en senere lønnsslipp (eller flere).

 

Det er ikke mulig å bokføre en lønnsutbetaling mot en lønnsslipp om bankhendelse og lønnsslipp er på to forskjellige beløp. Nedenfor har vi derfor laget et eksempel på hvordan dette kan gjøres.

 

Lønnsslipp 1 - utbetaling av forskuddet:

Når det utbetales forskudd til en ansatt opprettes det først en egen lønnsslipp med lønnsarten for forskudd. Denne lønnsarten vil ikke rapporteres på a-meldingen og vil heller ikke generere skatt og arbeidsgiveravgift, den påvirker kun totalt til utbetaling.Forskudd.png

 

Når lønnen er bokført, registreres betalingen. Gå til Kasse og Bank (dersom du har bankintegrasjon), eller direkte fra lønnsslippen, under: Handling - Registrere som betalt.

 

Lønnsslipp 2 - vanlig lønn, minus forskuddet:

Når den vanlige lønnen kjøres, oppretter man en ny lønnsslipp til den ansatte. Denne lønnsslippen vil rapportere lønnen over a-meldingen og generere skatt, arbeidsgiveravgift osv. Man legger her til vanlig full månedslønn/timelønn, men beløpet til utbetaling reduseres så med lønnsarten for forskudd.

 

Eksempel på en lønnsslipp kan da se slik ut:Forskudd2.png

 

Beløpet til utbetaling registreres deretter som utbetalt på samme måte som for lønnsslipp 1.

 

 

Kommentarer
CONTRIBUTOR **

Man må selv legge inn linjen for å trekke det tidligere utbetalte forskuddet, eller skal det trekket komme automatisk??