avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Forskuttere dagpenger ved permittering

06-04-2020 09:27 (Sist oppdatert 16-04-2020)
  • 2 Svar
  • 0 Liker
  • 1153 Visninger

OBS! - Slutt på at arbeidsgivere forskutterer lønn dag 3 til 20

I følge de nye reglene, vil refusjonsordningen opphøre for permitteringsperioder som starter etter 20. april. Dette begrunner regjeringen med at ordningen på denne måten skal bli enklere å håndtere for Nav. Dermed vil det etter 20 april 2020, etter alt å dømme, være slutt på at arbeidsgivere forskutterer lønn disse dagene. 

Du kan lese mer om det på Fagområde for Lønn & HR.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

NAV oppfordrer arbeidsgivere som permitterer ansatte, og som har økonomi til det, å forskuttere lønn inntil 6G fra dag 3. til 20. i permitteringsperioden. Dette vil sikre at de permitterte får de pengene de har krav på i en periode hvor NAV vil ha lengre saksbehandlingstider enn normalt. Forskutterte beløp vil bli refundert fra NAV på et senere tidspunkt.

 

Du finner artikkelen hos NAV her.

 

NAV har ikke presisert hvordan denne forskutteringen skal behandles i praksis. Det er ingen klare retningslinjer som beskriver om forskuddet i perioden fra dag 3. til dag 20. skal inngå i grunnlaget for arbeidsgiveravgift, feriepenger, pensjonstrekk og fagforeningstrekk.  Hvis bedriften beregner arbeidsgiveravgift og feriepenger, er det ikke sikkert dette blir refundert fra NAV, som vil medføre at det blir en ekstra kostnad for bedriften. 

 

På bakgrunn av dette er det vanskelig å gi en anbefaling på en lønnsart arbeidsgivere som skal forskutterer lønn til de ansatte i denne perioden kan benytte.

 

Et alternativ kan være å gi de ansatte lån i perioden som ikke påvirker innberetningen.  Det bør da inngås en avtale mellom bedriften og den ansatte om at lånet kan trekkes tilbake ved utbetaling av feriepenger/neste lønn. 

 

NAV nå har åpnet for at permitterte kan søke om forskudd på dagpenger, så dette kan være et alternativ til at arbeidsgiver forskutterer.

 

Ønsker du allikevel en lønnsart for å forskuttere, vennligst ta kontakt med oss på support (se kontaktinformasjon på support fanen).

Kommentarer
Randi Gunby
CONTRIBUTOR **
av Randi Gunby

Hei. Hva skjer nå etter dag 20 ? Har regjeringen kommet med noen utvidelse av denne perioden med dekning av 100% lønn eller vil man da gå ned til "vanlig" sats for permittering?

av Turi M Sorensen

Hei Randi

Dette brukertipset gjelder forskuttering av dagpenger til den ansatte, mens den ansatte venter på dagpenger fra NAV. De 20 første dagene som permittert får man full lønn (arbeidsgiver dekker 2 dager, mens staten dekker de resterende 18). Etter de 20 første dagene får man dagpenger beregnet etter gjeldende satser.
dagpenger_01.png

 

Navs dagpengekalkulator finner du her.

 

Så det vi foreslår er at man eventuelt forskutterer dette til den ansatte, for eksempel som et lån, som tilbakeføres over lønn når den ansatte får feriepenger eller lønn (etter skriftlig avtale med den ansatte).

 

Mvh Turi M. Sørensen
Senior Support Konsulent
Visma eAccounting Support

 

Bidragsytere
Aktuelt brukertips