avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn

Logg inn eller registrer en ny bruker for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

(updated by Turi M Sorensen VISMA ‎14-11-2019 13:56 )
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 144 Visninger

Det er mye automatikk på lønnsarter som brukes for utbetaling og lønnsarter som brukes som akkumulatorer i Visma.net Payroll. Her skal vi forsøke å forklare hvordan du kan se forskjell på lønnsartene dine. 

 

Lønnsartene finner du under Payroll - Innstillinger - Regler - Lønnsarter. 

Hvordan se forskjell på systemlønnsarter og egenopprettede lønnsarter?

I Visma.net Payroll ligger det allerede en god del lønnsarter før du tar systemet i bruk. Disse kaller vi systemlønnsarter. Du kan tydelig se forskjell på hva som er systemlønnsarter og hvilke lønnsarter som er opprettet av deg selv: 

  • Alle systemlønnsarter har lønnsartnummer som slutter på 0
  • Alle lønnsarter opprettet av kunden selv, slutter på et annet siffer enn 0. 

3.png

 

Alle lønnsarter som er opprettet i ditt firma står du fritt til å kunne endre slik du selv ønsker. Her er det du som har kontrollen og du som er ansvarlig for at lønnsarten f.eks. rapporteres korrekt ihht lønnsbeskrivelse og fordel (A-meldingskoder).

Systemlønnsartene vedlikeholdes av Visma. Her vil det, enkelte ganger, kunne komme endringer. Dette kan f.eks. være for å hensynta ny rapportering via A-melding for den gitte ytelsen eller som følge av ny(e) og forbedret funksjon(er) i Visma.net Payroll. 

 

Vi anbefaler å benytte standard lønnsartene (systemlønnsartene) i størst mulig grad, nettopp for å hensynta automatikken i systemet, og korrekt rapportering via A-meldingene.  

Hvordan se om en lønnsart er endret fra opprinnelig innstilling? 

Ny versjon av lønnsarten

Dersom det f.eks. lages en ny versjon av en lønnsart, vil du kunne se at lønnsarten har fått en ny "Gyldig f.o.m." dato.

ny versjon systemlønnsart.PNG

 

 

Du kan også benytte filtreringen på venstre side for å hente opp alle lønnsarter som var gyldige pr. en gitt dato. Du vil da kunne hente opp lønnsartene slik de var gyldige pr. denne datoen. 

 

Dersom du går inn på en lønnsart som har en slik andringsdato, vil du i øverste høyre hjørne se at det ligger samme endringsdato. Her kan du også bla deg til en tidligere versjon av lønnsarten slik at du kan se hvordan denne f.eks. ble kontert i regnskapet på et tidligere tidspunkt.

flere versjoner.PNG

 

Lønnsarten er overstyrt

Selv om en lønnsart ikke er opprettet med en ny versjon kan det likevel være endringer på lønnsarten. Dette kan du se ved at lønnsarten er markert med en knappenål/pin: 

overstyrt lønnsart.PNG

Denne pin'en markerer at lønnsartens opprinnelig verdi er overstyrt . Det kan f.eks. være at det er endret kontotype fra det som opprinnelig lå på lønnsarten når du tok i bruk Visma.net Payroll, og som da er forskjellig fra det som ligger standard. 

Ved å gå inn på selve lønnsarten kan du se etter samme pin på de forskjellige fanene, og kan dermed se hvor den er endret.


I noen tilfeller kan det være du ikke ser denne pinnen, da er lønnsarten overstyrt i 'bak-kant' på innstillinger som ikke vises. Dette gjelder kun systemlønnsarter, og er gjort i forbindelse med videreutvikling av programmet. 

 

For å se hvordan du setter opp en ny lønnsart, klikk her
For å se hvordan du endrer eksisterende lønnsarter, klikk her
For å se en nærmere forklaring av lønnsartenens innstillinger, klikk her