avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Halv skatt - november / desember

12-11-2020 09:09 (Sist oppdatert 12-11-2020)
 • 0 Svar
 • 0 Liker
 • 307 Visninger

Selskap

Payroll beregner automatisk halv skatt i lønnskjøringen som du har angitt i Employees - Innstillinger - Selskapsinnstillinger - Firmainformasjon:

halvskatt.png

 

Ansatt

Hvis du har en ansatt som ikke ønsker halv skatt, så endrer du dette inne på den ansatte under fanen Skatt og andre trekk.

 1. Sett en hake i feltet Full skatt i nov/des:
  Screenshot.png

 2. Dersom du har benyttet Payroll i tidligere år er det viktig at du velger at endringen skal være gyldig fra en dato i 2020, ellers vil systemet rekalkulere tidligere år. 
  Sett f.eks 01.11.2020 dersom dere skal trekke halv skatt i november. 

 

Nytt fra 2020

I måneden for halv skatt skilles det nå mellom normale ytelser som er med i grunnlaget for halv skatt, og mer variable ytelser som har som standard normal skatt også i måneden for halv skatt.

 • Lønnsarter med Prosenttrekk, full skatt er ikke med i grunnlaget for halv skatt
 • Hvis du har lønnsarter med prosenttrekk som du vil inkludere i grunnlaget for halv skatt kan du endre innstillingen Skattbar inntekt på lønnsarten det gjelder til Prosenttrekk, halv skatt"
  Halv skatt.PNG

 

Hvis en ansatt ønsker å trekke mer enn det Payroll har beregnet, kan du legge til ekstra skattetrekk på lønnsart 89010 - Ekstra skattetrekk, variabel.

 

NB: For ansatte som har skattekort merket Kildeskatt på lønn, skal du trekke en fast skatteprosent alle måneder i året. Det er ingen trekkfrie måneder eller halv skatt før jul. Det er ingen automatikk for dette i Payroll. Du må derfor angi Ja i feltet Full skatt i nov/des på den ansatte i Employees | Skatt og andre trekk

 

Bidragsytere
Aktuelt brukertips