Mine områder
Hjelp

Halv skatt - november / desember

12-11-2020 09:09 (Sist oppdatert 11-11-2021)
  • 0 Svar
  • 0 liker
  • 1187 Visninger

Selskap

Payroll beregner automatisk halv skatt i lønnskjøringen som du har angitt i Employees - Innstillinger - Selskapsinnstillinger - Firmainformasjon:

halvskatt.png

 

Ansatt

Hvis du har en ansatt som ikke ønsker halv skatt, så endrer du dette inne på den ansatte under fanen Skatt og andre trekkSett en hake i feltet Full skatt i nov/des:

 

Screenshot.png

 

 

Dersom du har benyttet Payroll i tidligere år er det viktig at du velger at endringen skal være gyldig fra en dato i 2020, ellers vil systemet rekalkulere tidligere år. 
Sett f.eks 01.11.2020 dersom dere skal trekke halv skatt i november. 

 

Lønnsarter som påvirkes av halv skatt

I måneden for halv skatt skilles det nå mellom normale ytelser som er med i grunnlaget for halv skatt, og mer variable ytelser som har som standard normal skatt også i måneden for halv skatt.

  • Lønnsarter med Prosenttrekk, full skatt er ikke med i grunnlaget for halv skatt
  • Hvis du har lønnsarter med prosenttrekk som du vil inkludere i grunnlaget for halv skatt kan du endre innstillingen Skattbar inntekt på lønnsarten det gjelder til Prosenttrekk, halv skatt"

Halv skatt.PNG

 

Hvis en ansatt ønsker å trekke mer enn det Payroll har beregnet, kan du legge til ekstra skattetrekk på lønnsart 89010 - Ekstra skattetrekk, variabel.

 

NB: For ansatte som har skattekort merket Kildeskatt på lønn vil bli trukket full skatt i 12 måneder, og blir derfor ikke påvirket av funksjonaliteten rundt halv skatt.

 

 

Bidragsytere