avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Hente A-meldingsfiler fra Altinn

01-03-2016 17:45
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 7078 Visninger

I noen tilfeller vil vi trenge mer informasjon fra Altinn for å løse et problem med innsending av A-melding. Dette gjøres ved å hente A-meldingsfilene fra Altinn og sende disse til oss. Filene inneholder en logg som gir nyttig informasjon.

 

1. Logg først inn på Altinn, og gå til innboks. Forsikre deg om at riktig selskap vises øverst til høyre. Her har du to mapper som er relevant, arkiv og innboks. Selve A-meldingene finnes under arkiv, mens tilbakemeldingene stort sett ligger under innboks.

 

A-meldingene/Leveransefilene som er innsendt fra et økonomisystem begynner på A02. Siste innsending vil som standard ligge øverst. Navnet inneholder ellers en meldings-ID. Meldings-ID generert i eAccounting inneholder også informasjon om innsendingstidspunkt og rapporteringsmåned.

Leveransefiler_i_arkivet.png

Merk: Hvis A-meldingen er sendt inn direkte fra Altinn, begynner den på A01.

 

Tilbakemeldingene begynner på A03. Navnet inneholder ellers en meldings-ID, samt året og måneden midt i navnet (se under):

Tilbakemeldinger_i_innboksen.png

2. Klikk på den/de meldingene som er aktuelle. NB: Har du flere A-meldinger/ tilbakemeldinger for samme måned, last ned den øverste i listen av disse. 

3. Klikk deretter på A-melding.zip. (for leveransefil) eller Tilbakemelding.zip. (for tilbakemelding). Velg deretter å lagre denne/disse filen(e). 

Last_ned_tilbakemelding.png

 

Man kan også hente A07 avstemmingsinformasjon for å få en god oversikt over alt som er sendt inn, se beskrivelse her

 

Merk: Er A-meldingen sendt inn direkte fra Altinn, vil man laste ned en pdf-versjon av a-meldingen/tilbakemeldingen isteden. 

For flere spørsmål om Altinn, kontakt Altinn brukerstøtte

Aktuelt brukertips