Mine områder
Hjelp

Hente skattekort fra Altinn

05-09-2018 12:35 (Sist oppdatert 18-09-2019)
 • 1 Svar
 • 0 liker
 • 2197 Visninger

Før du kan starte med å sende/hente skattekortopplysninger fra Altinn, er det enkelte felter i Employees som må fylles ut først.

 

Felter som fylles ut
Gå til Employes - Oversikt - Ansatt - Skatt og andre trekk
hente_skattekort_01.png

 • Hovedarbeidsgiver: Dette er et obligatorisk felt og standardverdi er Ja. Standard blir satt når du oppretter en ny ansatt, men ikke når du endrer på en eksisterende ansatt. Så det er derfor viktig at du angir en verdi i dette feltet på alle dine eksisterende ansatte. (velg å lagre med alternativet “Eller bruk eksisterende gyldig fradato”). 
 • Send skattekortforespørsel: Dette er et obligatorisk felt og standardverdi er Ja. Standard blir satt når du oppretter en ny ansatt, men ikke når du endrer på en eksisterende ansatt. Så det er derfor viktig at du angir en verdi i dette feltet på alle dine eksisterende ansatte. (velg å lagre med alternativet “Eller bruk eksisterende gyldig fradato”).
  Hvis feltet har verdien Ja , vil du i Payroll få muligheten til å sende skattekortforespørsel fra lønnskjøringen når feltene “Skattekort dato” og “Skattekort ID” ikke har noen verdi eller er fra fjoråret.
 • Skattekort ID: Informasjon hentet fra Skattetaten
 • Skattekort dato: Informasjon hentet fra Skatteetaten
 • Dato for siste endring: Verdien i dette feltet viser datoen for når den siste skattekortforespørselen ble oppdatert / sendt fra. Denne datoen er ikke mulig å endre. 
 • Skal denne personen motta pensjonsytelser: Huk av for Ja dersom den ansatte er pensjonist. Da vil disse feltene bli oppdatert ved henting av skattekort:
  hente_skattekort_02.png


Hente/Oppdatere skattekort i Payroll

 1. Hvis det er ansatte som mangler skattekort eller at skattekortet er fra fjoråret så vil det første steget i lønnskjøringen være steget Skattekort:
  hente skattekort_03.JPG

 2. Trykk på Bestill skattekort for å sende forespørselen til Altinn. Når dette er bestilt, vil statusen på forespørselen bli oppdatert til Bestiller. Forespørselen sendes via AutoReport og videre til Altinn.
  hente skattekort_04.JPG

 3. En bekreftelse vil da bli returnert fra Altinn og knappen Oppdater skattekort og Bestill skattekort på nytt er tilgjengelig:
  hente skattekort_05.JPG

 4. Når du trykker på knappen Oppdater skattekort, dukker en dialog opp hvor du må legge inn Altinn pålogging og velge knappen Last ned:
  hente skattekort_06.JPG

 5. Skattekortinformasjon blir lastet ned og skattekortinformasjon blir oppdatert på den ansatte.
 6. I tillegg blir disse feltene på ansatt fylt ut:
  hente_skattekort_03.png

 
 

Kommentarer
Anne Grete Skaugom2
CONTRIBUTOR *
av Anne Grete Skaugom2

Når jeg har lastet inn nye skattekort og jeg skal lukke siden, skjer det ingenting. Hver gang må jeg avslutte hele systemet for å komme videre. Hvorfor?

Bidragsytere
Aktuelt brukertips