Mine områder
Hjelp

Hva er forskjellen på betalte og ubetalte feriedager?

19-11-2018 12:19 (Sist oppdatert 01-09-2021)
  • 0 Svar
  • 0 liker
  • 1721 Visninger

Når du legger inn ansatte i Employees, blir de automatisk knyttet til bedriftens standard ferieavtale. I denne ferieavtalen ligger det et gitt antall feriedager som den ansatte skal avvikle hvert ferieår. 

 

Under Calendar - Ferieadministrasjon - Ferieberegning finner du en oversikt over feriedagene den ansatte har blitt tildelt i inneværende ferieår:

Ferieberegning.png

 

Systemet tildeler feiredager som følger:

  • Hvis den ansatte har startdato i forrige ferieår eller tidligere , vil den ansatte bli tildelt betalte feriedager.
  • Hvis den den ansatte har startdato i inneværende ferieår, vil den ansatte bli tildelt ubetalte dager

 

Betalte dager:

Disse dagene vil automatisk trekkes som feriedager på den ansatte i henhold til ferieavtalen. Trekktidspunktet varierer på om ferieavtalen er satt opp til å trekke løpende, eller samtidig som feriepengene utbetales. 

Ubetalte dager: 

Ubetalte dager vil bli trukket løpende når den ansatte registrerer ferie i Calendar. Trekket overføres automatisk til lønnsart 16550 - Trekk ubetalte feriedager i Payroll. Dersom en ansatt har både betalte og utbetalte dager, vil systemet først bruke opp de betalte dagene og deretter bruke de ubetalte.

 

Når du oppretter en ansatt i Employees med startdato i inneværende år vil den ansatte automatisk bli tildelt ubetalte feriedager. Du bør alltid gjøre en vurdering i forhold til om den ansatte skal avvikle ferie inneværende år, antall dager som skal avvikles og hvordan den ansatte skal trekkes for feriedagene.

Dersom den ansatte skal trekkes for all ferie i f.eks. juni måned, må du fjerne antall dager under "Ubetalte dager" og legge dagene det skal trekkes for under "Betalte dager".

 

For  å endre på en ansatt, klikker du på den aktuelle ansatte, og videre på knappen Endre nederst til høyre. Deretter legger du inn de korrekte verdiene, og trykker Lagre:

3.png

 

Merk! Ved å endre feriedagene under Calendar - Ferieberegning endrer du kun årets feriedager.

Skal du endre feriedager på en ansatt som jobber redusert, klikk her


Relaterte bruketips:

Endre antall feriedager på ansatte med redusert stilling

Endre antall feriedager for ansatte uten full opptjening 
Hvordan overføre feriedager manuelt

Bidragsytere