Mine områder

Logg inn for å legge til dine favorittområder
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
(updated by Aleksander Nunes-Xavier VISMA ‎06-03-2018 10:15 )
Visma Mamut AS
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 3564 Visninger

I Visma eAccounting finner du Norsk Standard- kontoplan. Dersom du har en annerledes kontoplan eller benytter kontoer du har opprettet selv - kan disse importeres. Se beskrivelse på hvordan dette gjøres.

Vi anbefaler at du importerer kontoplanen i det du starter opp med Visma eAccounting. Den kontoplanen som allerede ligger i programmet finner du under Innstillinger - Kontoplan. Dersom det kun er et par kontoer du savner, anbefaler vi at du oppretter disse manuelt ved å klikke på “Ny konto” oppe til høyre. Ved behov for å legge inn mange (over 25) egendefinerte kontoer anbefaler vi deg å bruke importfunksjonen. 

 

kontoplan_1.png

 

 

 


Gå til Innstillinger - Import og eksport og klikk på “Import og eksport av kontoplan" - "Ny eksport". Har du opprettet flere regnskapsår, velg det første regnskapsåret du skal jobbe med. Velg så et sted å lagre filen på maskinen din. Eksporten er i CSV/Excel- format. 

kontoplan_2.png

 Åpne filen i Excel og du vil få en oversikt over alle kontoene som ligger i Visma eAccounting. Slett alle kontoene som ligger der og la overskriftene på linje 1 stå igjen. Du kan evt. la en konto stå igjen for å bruke denne som et eksempel på hvilke opplysninger som må legges inn. 


Legg så inn de kontoene du ønsker å importere i Excel- arket. Dersom du har en kontoplan i et annet system, tar du en utskrift/eksport til Excel av kontoplanen fra dette systemet. Da kan du enklere kopiere og lime inn mellom de to Excel- arkene. 

En oversikt over feltene i kontoplanregisteret til Visma eAccounting finner du her under Feltforklaringer

Når importfilen til Visma eAccounting er klar lagrer du denne på maskinen din og går tilbake til Innstillinger - Import og eksport inne i programmet. Klikk så på “Ny import” og finn filen du lagret på maskinen din. 

Pass på at du har valgt samme regnskapsår som du eksporterte. Klikk så på “Neste” og kontoplanen er importert. Du vil da finne alle kontoene under Innstillinger - Kontoplan

 

kontoplan_3.png