avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Hvordan endre/slette transaksjoner fra Expense

04-01-2021 09:43
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 143 Visninger

Når en reiseregning er godkjent i Approval, er det ikke mulig å gjøre endringer. Korrigeringer må derfor gjøres i Payroll, ved å korrigere beløpet på aktuelle lønnsarter. Du må da sette på haken for Transaksjoner på lønnsarten(e) som brukes i Expense:

Refusjon div utlegg.png

Når haken for Transaksjon står på er det mulig å registrere lønnsarten som en variabel transaksjon i Employees - Transaksjoner - Variable. Legg inn transaksjonen med negativt fortegn for å endre/slette det som kommer fra Expense.

 

Korreksjon Elektronisk kommunikasjon fra Expense:

Det er dessverre ikke alle lønnsarter av Elektronisk kommunikasjon som har "innebygd" akkumulator.  Dersom du korrigere elektronisk kommunikasjon som skal påvirke den skattepliktige grensen, må du ta kopi av lønnsart 23100 og gjør eventuelt endringer på de ulike fanene for å tilpasse rapportering.

 

Eksempel: 
En ansatt har registrert kjøp av telefon ved en feil på Bredbånd / telekommunikasjon i Expense. I lønnskjøringen ligger det et beløp registrert på lønnsart 23150 - Elektronisk kommunikasjon (utgiftsgodtgjørelse skattepliktig). For å korrigere dette må du ta en kopi av ​23100​ (denne har innebygd akkumulator som "overvåker" grensen på p.t. 4.392,-).  

 

På denne lønnsarten må du gjøre endringer slik at den blir lik 23150. Fanen Generell informasjon skal se slik ut: 

elkom korr Generell.png

 

I fanen Visning må du sette Sortering lønnslipp til “Bruttolønn” - hvis ikke vil den være skjult i både lønnskjøring og på lønnslippen til den ansatte:

Elkom korr Visning.png

 

I fanen Kontering legger du til samme kontotype (konto) på debet som du benytter på lønnsart 23150:

Elkom korr Kontering.png

 

Fanen Innberetning A-melding må ha lik rapporteringskode som 23150:

Elkom korr Innberett.png

 

I fanen Avansert skal feltet Beløp være Påkrevd eller Valgfri. Starter lønnsart 23150 og 23200 må fjernes ved å trykke på søppelbøtten: elkom korr avansert.png

 

Legg så til en variabel transaksjon med denne lønnsarten på den ansatte, med negativt fortegn.


Merk! Hvis den ansatte har nådd maksbeløpet på 4392,- vil beløp som overstiger dette gå mot lønnsart 23200. For å korrigere dette er det samme fremgangsmåte som over. Ta en kopi av lønnsart 23100 og gjøre endringer på denne slik at den blir lik 23200, og legg til en variabel transaksjon med negativt fortegn.

 

Relaterte brukertips

Elektronisk kommunikasjon / fri telefon / refusjon av bredbånd

Bidragsytere