Mine områder

Logg inn for å legge til dine favorittområder
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
(updated by Petter Lippestad VISMA ‎30-01-2019 09:39 )
Bjørn Erik Dørre
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 1767 Visninger

Alternativ 1: uten bankintegrasjon

 

1. Gå til Innkjøp – Leverandørfakturaer – Ubetalte leverandørfakturaer – Klikk på fakturaen som skal betales – Handling Registrere betaling. (Husk: Oppretter du en ny utenlandsk faktura må fakturadato være dagens dato grunnet dagens valutakurs).

 

nytt bilde 5.JPG

 

2. Her vil både beløpet i den utenlandske valutaen og beløpet i NOK dukke opp. Dette er beløpene som var registrert på fakturaen på bokføringstidspunktet. Dersom beløpet betalt i NOK avviker fra dette beløpet skriver du inn det som faktisk var betalt og trukket fra kontoen din under Betalt beløp. Det vil da bli dannet et valutatap eller en valutagevinst. Dette gjøres automatisk av programmet.

Skal du delbetale leverandørfakturaen må du endre både det norske og utenlandske beløpet til det du skal betale nå.

 

nytt bilde.JPG

 

3. Er det blitt trukket et bankgebyr på transaksjonen kan dette legges inn under Bankgebyr før du bokfører. Merk: bankgebyret må regnes med i Betalt beløp, da dette vil bli trukket fra det betalte beløpet og bokføres separat på bilaget. 

 

4. Kontroller at kontoen det betales fra og betalingsdato er korrekt. Klikk så på Bokfør

 

5. Når betalingen er bokført kan du finne betalingsbilaget under Kasse og bank eller Regnskap - Bilagsoversikt. På betalingsbilaget vil du se eventuell gevinst/tap, hvor stort beløpet er, og hvilke hovedbokskontoer det er bokført på.

 

nytt bilde 3.JPG

Alternativ 2: med bankintegrasjon

 

Har du bankintegrasjon må betalingen registreres fra Kasse og bank, da bankhendelsen automatisk vil bli overført fra din bank.

 

1. Gå til Kasse og bank og velg kontoen du har betalt leverandørfakturaen fra.

 

nytt bilde 4.JPG

 

2. Finn den aktuelle bankhendelsen. Om programmet foreslår matching, kontroller at det er riktig faktura og at beløpene er riktige. Stemmer dette kan du klikke på Bokfør.

 

Er det ikke foreslått matching må du klikke på Søk. Velg Betaling av leverandørfaktura i nedtrekksmenyen for Bokføringshendelse, velg deretter riktig faktura og klikk på Bokfør

Merk: For at du skal kunne finne leverandørfakturaen må bankhendelsen være registrert som en utenlandsbetaling. Er den ikke det, klikk på bankhendelsen og deretter Endre hendelse. Huk av for Utenlandsbetaling og legg inn utenlandsk beløp, velg riktig valuta og Lagre.

 

Bidragsytere