avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Hvordan registrerer jeg en utenlandsfaktura som betalt?

20-12-2013 22:08 (Sist oppdatert 01-07-2019)
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 3694 Visninger

Alternativ 1: uten bankintegrasjon

 

1. Gå til Kjøp – Leverandørfakturaer – Ubetalte leverandørfakturaer – Klikk på fakturaen som skal betales – Handling Registrere betaling. (Husk: Oppretter du en ny utenlandsk faktura må fakturadato være dagens dato grunnet dagens valutakurs).

 

Faktura 1.PNG

 

2. Her vil både beløpet i den utenlandske valutaen og beløpet i NOK dukke opp. Dette er beløpene som var registrert på fakturaen på bokføringstidspunktet. Dersom beløpet betalt i NOK avviker fra dette beløpet skriver du inn det som faktisk var betalt og trukket fra kontoen din under Betalt beløp. Det vil da bli dannet et valutatap eller en valutagevinst. Visma eAccounting henter valutakurser fra Den Europeiske Sentralbank daglig, og vil omregne valuta til NOK på basis av valutakursen på betalingsdato.

Skal du delbetale leverandørfakturaen må du endre både det norske og utenlandske beløpet til det du skal betale nå.

 

Faktura 2.PNG

 

3. Er det blitt trukket et bankgebyr på transaksjonen kan dette legges inn under Bankgebyr før du bokfører. Merk: bankgebyret må regnes med i Betalt beløp, da dette vil bli trukket fra det betalte beløpet og bokføres separat på bilaget. 

 

4. Kontroller at kontoen det betales fra og betalingsdato er korrekt. Klikk så på Bokfør

 

5. Når betalingen er bokført kan du finne betalingsbilaget under Kasse og bank eller Regnskap - Bilag. På betalingsbilaget vil du se eventuell gevinst/tap, hvor stort beløpet er, og hvilke hovedbokskontoer det er bokført på.

 

Bilag 1.PNG

Alternativ 2: med bankintegrasjon

 

Har du bankintegrasjon må betalingen registreres fra Kasse og bank, da transaksjonen automatisk vil bli overført fra din bank.

 

1. Gå til Kasse og bank og velg kontoen du har betalt leverandørfakturaen fra.

 

2. Finn den aktuelle transkasjonen. Om programmet foreslår avstemming, kontroller at det er riktig faktura og at beløpene er riktige. Stemmer dette kan du klikke på Bokfør.

 

Er det ikke foreslått avstemming må du klikke på Avstem. Velg Betaling av leverandørfaktura i nedtrekksmenyen for Bilagstype, velg deretter riktig faktura og klikk på Bokfør

 

Kasse og bank 2.PNG

 

Merk: For at du skal kunne finne leverandørfakturaen må transaksjonen være registrert som en utenlandsbetaling. Er den ikke det, klikk på transaksjonen og deretter Endre transaksjon. Huk av for Utenlandsbetaling og legg inn utenlandsk beløp, velg riktig valuta og Lagre.

 

Kasse og bank 1.PNG

 

Aktuelt brukertips