Mine områder

Logg inn for å legge til dine favorittområder
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
(updated by Mathilde Aasebø VISMA ‎30-01-2019 13:23 )
Linn Østensen
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 2702 Visninger

Ved bytte av lønnssystem har man som regel en del historikk man ønsker å få med over til det nye lønnssystemet. Dette kan legges inn i Visma eAccounting ved å opprette en inngående saldo på hver ansatt.

 

Lønnen opprettes, på samme måte som all vanlig lønn, fra: Lønn - Lønnsslipp - Ny lønnsslipp. Sett dato til siste måned før bytte av system og Type: Inngående saldo. Da vil det ikke bli opprettet noe regnskapsbilag for lønnen, og det vil heller ikke rapporteres på a-meldingen.

 

Legg til de lønnsartene det er behov for og fyll inn beløp/antall for disse. For lønnsartene for feriepenger, legger man til opptjente verdier som ikke er utbetalt. Lønnsartene feriepenger ekstra ferieuke benyttes for ansatte som skal ha ekstra ferieuke ved fylte 60 år.

 

Den inngående saldoen i dette eksempelet registreres pr. 30/6 2019 og da er Feriepenger, fjorårets de feriepengene som er opptjent i 2018, og som skal utbetales i 2019, mens Feriepenger, årets er feriepengene som er opptjent i perioden Januar - Juni 2019 i gammelt system, og som skal utbetales i 2019. Merk at skattetrekket registreres med negativt fortegn.

 

inngående saldo.JPG

 

 På lønnsslippen vil den inngående saldoen senere vises slik:

 

Lønnsslipp.png

 

I tillegg vil de avsatte feriepengene automatisk hentes opp når lønnsarten for feriepenger senere legges til i lønnsregistreringen.


Merk at inngående saldo ikke vil komme med på rapporten Sammenstilling til inntektsmottaker, eller i feltet Feriepengegrunnlag på lønnsslippen. Grunnen til det er at rapportene baserer seg på konkrete lønnsarter og ikke felles lønnsarter som inngående saldo gjør. Ønsker man å oppdatere også dette må inngående saldo i stedet legges inn som “vanlig lønn”. Les mer om hvordan det kan gjøres i denne artikkelen.