avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Inngående saldo (lønn)

29-08-2017 15:57 (Sist oppdatert 10-06-2019)
  • 2 Svar
  • 3 Liker
  • 7387 Visninger

Ved bytte av lønnssystem har man som regel en del historikk man ønsker å få med over til det nye lønnssystemet. Dette kan legges inn i Visma eAccounting ved å opprette en inngående saldo på hver ansatt.

 

Merk at inngående saldo ikke vil komme med på rapporten Sammenstilling til inntektsmottaker, eller i feltet Feriepengegrunnlag på lønnsslippen. Grunnen til det er at rapportene baserer seg på konkrete lønnsarter og ikke felles lønnsarter som inngående saldo gjør. Ønsker man å oppdatere også dette må inngående saldo i stedet legges inn som “vanlig lønn”. Les mer om hvordan det kan gjøres i denne artikkelen.

 

Lønnen opprettes, på samme måte som all vanlig lønn, fra: Lønn - Lønnsslipp - Ny lønnsslipp. Sett dato til siste måned før bytte av system og Type: Inngående saldo. Da vil det ikke bli opprettet noe regnskapsbilag for lønnen, og det vil heller ikke rapporteres på a-meldingen.

 

Legg til de lønnsartene det er behov for og fyll inn beløp/antall for disse. For lønnsartene for feriepenger, legger man til opptjente verdier som ikke er utbetalt. Lønnsartene feriepenger ekstra ferieuke benyttes for ansatte som skal ha ekstra ferieuke ved fylte 60 år.

 

Den inngående saldoen i dette eksempelet registreres pr. 30/6 2019 og da er Feriepenger, fjorårets de feriepengene som er opptjent i 2018, og som skal utbetales i 2019, mens Feriepenger, årets er feriepengene som er opptjent i perioden Januar - Juni 2019 i gammelt system, og som skal utbetales i 2019. Merk at skattetrekket registreres med negativt fortegn.

 

inngående saldo.JPG

 

 På lønnsslippen vil den inngående saldoen senere vises slik:

 

Lønnsslipp.png

 

I tillegg vil de avsatte feriepengene automatisk hentes opp når lønnsarten for feriepenger senere legges til i lønnsregistreringen.

Kommentarer
Gina Marie Jacobsen
CONTRIBUTOR **
av Gina Marie Jacobsen

Hvorfor akkumuleres ikke det man legger inn på "IS Elektronisk kommunikasjon" til "Brutto lønn", når det man registrerer på denne lønnsarten for øvrig gjør det? Det blir misvisende på neste lønnsslipp. Hvis man tar utgangspunkt i eksempelet i skjermbildet over; Hvis man her skal kjøre ordinær lønn for juli, og legger inn 40 000 kr i fast lønn + 366 kr i elektroniske komm.tjenester, så vil ny akkumulert total under brutto lønn bli 280 366 kr. Jeg har prøvd å stille dette spørsmålet til support 2 ganger i dag, men får ikke noe fornuftig svar. 

mjpm
CHAMPION *
av mjpm

Hei,

 

Hvordan kan man korrigere inngående saldo som ble lagt inn tidligere, for eksempel ved dobbeltføring?

 

Mvh,

Maria M.

Bidragsytere
Aktuelt brukertips