avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Kobling av lønnsarter til utleggstypene

03-10-2018 09:19 (Sist oppdatert 04-09-2019)
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 558 Visninger

Alle utleggstyper i Expense ligger forhåndsdefinert med en lønnsart fra Payroll. I utgangspunktet skal det ikke være nødvendig å gjøre endringer her, men vi anbefaler at du ser over at de typene dere benytter er koblet mot riktig lønnsart under Kjøring, Diett og Utlegg.

Gå til Expense - Innstillinger - Typer
Utlegg_01.PNG


Typer: Inneholder regler og satser for dietter innenlands og utenalnds, i tillegg til kilometergodtgjørelser og utleggstyper.
Oppsett: Inneholder lønnsarter, konti og kostnadsbærere. I tillegg finnes det detaljer om hvilke alternativer som finnes tilgjengelige for brukerne.
Ansatte og grupper: Innstillinger for ansatte og grupper

Om du går til menyvalget Utlegg, vil du få en oversikt over alle utleggstypene som finnes. 
Her kan du sjekke hvilke lønnsarter som er koblet opp mot utleggstypen, samt endre konti: 
Utlegg_02.PNG

 

Merk: Om du har en integrasjon mot Payroll, konteringen foregå på lønnsarten i Payroll. Konteringen du eventuelt har liggende på typen hensyntaes ikke i lønnskjøringen
 

Dersom du trenger nye utleggstyper i Visma.net Expense opprettes disse i samme bilde, ved å trykke Legg til nederst i bildet:
Utlegg_03.PNG

 

Legg inn navnet på den nye utleggstypen:

Utlegg_04.PNG


Den nye utleggstypen må da også kobles mot en ny eller eksisterende lønnsart under Lønnsart nummer. Her angir du både lønnsart for Innenlands og Utenlands
 

Utlegg_05.PNG

Trykk på Lagre. Da er den nye utleggstypen klar for bruk av de ansatte i expense. 

 

Hvordan endre en eksisterende type

Dersom du vil endre på en utleggstype som allerede ligger i systemet, så trykker du på typen det gjelder. På fanekortet Generell kan du velge om typen skal være aktiv eller ikke. Hvis du tar av haken for aktiv, vil ikke de ansatte kunne registrere utlegg på denne typen lenger:

Utlegg_06.PNG

 

 

 

 

På fanekortet Lønn/Bokføring kan du endre hvilken lønnsart som skal være knyttet mot denne typen. På kontoer trenger du ikke gjør noen endringer, da kontoene blir hentet fra lønnsartene i Payroll:

Utlegg_07.PNG

 

Dersom du ikke finner lønnsarten du ønsker å knytte mot utleggstypen, må du sjekke om lønnsarten er satt opp med lønnsartgruppen ExpenseDet er kun de lønnsartene som er definert med gruppen Expense som det er mulig å koble mot de ulike typene i Visma.net Expense. 

expense_payroll_LA.png

 

Bidragsytere
Aktuelt brukertips