Mine områder

Logg inn for å legge til dine favorittområder
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
(updated by Petter Lippestad VISMA ‎30-01-2019 11:17 )
Bjørn Erik Dørre
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 2899 Visninger

Noen ganger kan man være uheldig å registrere en betaling på en leverandørfaktura som egentlig skulle ha vært kreditert og kjedet, eller at det er blitt registrert betaling på en leverandørfaktura som er feil og som må rettes. Denne artikkelen viser deg hvordan du løser dette. Se nederst i artikkelen for video.

 

1. Dobbeltsjekk datoen betalingsbilaget er bokført på.

 

betalt faktura.JPG

 

2. Gå til Kasse og bank, velg kontoen betalingen er registrert på og finn bankhendelsen.

 

hdfehf.JPG

 

3. Velg bankhendelsen og klikk på Angre matching. Dette vil reversere betalingsbilaget, og leverandørfakturaen vil nå finnes i oversikten over ubetalte leverandørfakturaer under Innkjøp - Leverandørfakturaer.

 

Alternativ 1: Med bankintegrasjon

 

1. Gå tilbake til Innkjøp - Leverandørfakturaer for å opprette kreditnotaen. Klikk på Ny faktura. Før en ny leverandørfaktura med samme beløp, og med de samme kontoene som den første. Huk av for Kreditnota øverst til høyre. Dette gjør at det som er ført på debet vil gå over til kredit og motsatt. (dersom du ikke har huket av for Vise debet og kredit på leverandørfaktura i firmainnstillingene vil dette skje i bakgrunnen). Merk at det er fakturadato som bestemmer hvilken periode i regnskapet denne kreditnotaen blir bokført i.

 

2. Klikk Bokfør. Kreditnotaen vil bokføres og du kan finne denne igjen i oversikten over ubetalte leverandørfakturaer.

 

3. Velg kreditnotaen og klikk på Kjede. Du vil nå komme til et nytt bilde hvor du velger fakturaen den skal kjedes mot. Når denne er valgt kan du klikke på Bokfør.

 

4. Du kan nå opprette en ny faktura du kan matche mot bankhendelsen som allerede finnes i Kasse og bank, eller slette bankhendelsen om det var blitt registrert betaling ved en feiltakelse. Match bankhendelse med leverandørfakturaen ved å finne denne i Kasse og bank og klikk på Søk - Betaling av leverandørfaktura. For å slette en bankhendelse klikker du på krysset til høyre for Søk på bankhendelsen (dette gjelder kun om du ikke har en aktiv bankintegrasjon).

 

Alternativ 2: Uten bankintegrasjon

 

1. Har du ikke bankintegrasjon kan du gå inn på Innkjøp - Leverandørfaktura - Ubetalte leverandørfaktura. Trykk på fakturaen du tidligere registrerte som betalt og velg Handling - Annuller faktura. Fakturaen vil da automatisk bli kjedet mot en kreditnota og faktura samt kreditnota vil stå registrert som betalt under Alle leverandørfaktura.

 

sdfdsf.JPG

 

Bidragsytere