avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Lønnsart for lønnskompensasjon ved innreiserestriksjoner

04-05-2021 13:33 (Sist oppdatert 04-05-2021)
 • 0 Svar
 • 0 Liker
 • 163 Visninger

Stortinget har vedtatt å innføre en ny kompensasjonsordning for arbeidstakere som ikke kommer seg på jobb i Norge på grunn av strenge innreiserestriksjoner. Denne ordningen innebærer at de berørte arbeidstakerne får en kompensasjon på 70 % av sykepengegrunnlaget, begrenset opp til 6 ganger folketrygdens grunnbeløp.

Det er arbeidsgiveren som har ansvaret for å forskuttere denne kompensasjonen til arbeidstaker. NAV vil deretter refundere beløpet til arbeidsgiver.

Denne lønnskompensasjonen gir ikke rett til feriepenger. Arbeidsgiveravgift refunderes på samme måte som ved refusjon av sykepenger.

 

Les mer om regelverket og hvem som har rett til kompensasjon på vårt fagområde for Lønn & HR. 

Her har du link til NAV sine sider, og refusjonsskjema for lønnskompensasjon ved innreiseforbud.

 

I Payroll må du opprett en ny lønnsart under Payroll - Innstillinger - Regler - Lønnsarter for denne kompensasjonen. Her har vi laget et eksempel på lønnsart for fastlønn:

 1. Ta kopi av standard lønnsart 10000 - Fastlønn.
  Dersom du har timelønn må du velge Timelønn - Lønn som lønnsbeskrivelse. Evt. opprette to lønnsarter dersom du skal utbetale kompensasjon for både fastlønn og timelønn.
 2. Beløpet som skal utbetales til den ansatte må beregnes manuelt og legges inn samtidig som man legger inn transaksjonen på den ansatte.
 3. I fanen Generell informasjon, fjern haken Datosensitiv og sett på haken VariabelFjern hakene for Sykepengegrunnlag og Feriepengegrunnlag:Generell info.png

 4. I fanen Visning, sett på hake for Transaksjon:
  Visning.png

 5. På fanekortet Kontering er det lurt å velge en konto i regnskapet som du ikke har andre ytelser med feriepengeopptjening på. Da letter du jobben ved feriepengeavstemmingen:
  Kontering.png

 6. På fanekortet Innberetning A-melding trenger du ikke gjøre noen endringer, dersom du har kopiert fastlønn, og lager en lønnsart for fastlønn:
  Innberetting.png

 7. Ved kopi av standard lønnsart 10000 - Fastlønn, skal du under fanekortet Avansert fjerne de to skriptene ved å klikke på x. Under Beløp skal du endre til Påkrevd:
  Avansert.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bidragsytere