avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Massefakturering

01-11-2017 09:08 (Sist oppdatert 14-10-2020)
  • 4 Svar
  • 1 Liker
  • 4318 Visninger

Skal du sende samme faktura til flere kunder på en gang kan du gjøre dette gjennom massefakturering.

 

Fakturaen oppretter du på samme måte som om du kun skulle ha sendt denne til én kunde. Gå til Salg  - Fakturaer - Ny faktura. Klikk på søketegnet i ruten for Kunde, og huk av for Velg flere kunder. Du kan nå velge en og en kunde eller hele kundegrupper. Har du mange kunder du vet du skal sende like fakturaer til kan det være lurt å ta i bruk kundegrupper. Du kan lese mer om kundegrupper nederst i denne artikkelen.

 

VelgKunder.png

Merk: Det er ikke mulig å benytte massefakturering til kunder som skal faktureres med ulik valuta.

 

Når du har valgt kunder eller kundegruppe, vil du se at du får noen nye valg for fakturainformasjon. Ved massefakturering må du velge Faktureringskonto, og Betalingsbetingelser. Dette på grunn av at det kan være forskjellige innstillinger på de forskjellige kundene, men når du benytter deg av funksjonen for massefakturering i Visma eAccounting vil alle de valgte kundene motta en identisk faktura. Dette gjelder også betalingsinformasjon og betalingsbetingelse. Om kunder har referanser, vil dette hentes fra det som er lagt inn på kundekortet under Salg - Kunder

 

Fakturainformasjon.png

 

 

Tips: Ønsker du å redigere hvilke kunder du skal fakturere klikker du på utvalget av kunder i feltet for Kunde. Et nytt vindu vil dukke opp slik at du kan fjerne kunder/kundegrupper. Om du trenger å legge til flere kunder gjøres dette ved å klikke på det blå søketegnet. Opprett så fakturaen som vanlig ved å legge til artikler og tekst.

 

Når du er klar til å bokføre fakturaen, klikker du på Massefakturering nederst i høyre hjørne. Et nytt vindu vil åpnes, og du vil her kunne bestemme hvordan fakturaen skal bokføres. Du kan velge å sette en hendelse for alle, eller gå gjennom listen og selv velge om det skal bokføres og sendes e-post, skrives ut PDF eller om fakturaen skal sendes som eFaktura. Velger du å sette hendelsen Bruk siste hendelse på alle fakturaene vil programmet huske bokføringen fra forrige gang du fakturerte. Har du lagt inn flere e-postadresser på noen kunder kan du velge at det skal sendes kopi til disse ved å huke av for dette øverst i høyre hjørne.

 

Massefakturering.PNG

 

Klikk på utfør når du har bestemt deg for hvordan du ønsker at det skal bokføres/sendes. Da vil det åpnes et nytt vindu med informasjon om faktura og måten disse vil sendes på. 

 

SendFaktura.PNG

 

 

Klikk på Ja for å fortsette. Når fakturaene er generert og sendt får du et varsel øverst i høyre hjørne. Fakturaene kan du nå finne igjen under Salg - Fakturaer - Ubetalte fakturaer.

Kommentarer
CONTRIBUTOR *
av Henning Haaland2

Er det fortsatt en volum begrensning på 50 fakturaer eller den økt nå ? 

av Petter Lippestad

Hei Henning,

 

Ja, det er fortsatt en begrensning på 50 når det gjelder antall kunder man kan velge ved massefakturering i Visma eAccounting.

 

Med vennlig hilsen

Petter Lippestad
Visma Mamut Support

CONTRIBUTOR *
av Ernst-Arvid Wold

Hei, 

Er det fortsatt en volum begrensning på 50 fakturaer ?

 

mvh.

Ernst 

CONTRIBUTOR ***
av Marius Bugge

dersom det fortsatt er en begrensning? hvordan løser man det når vi skal sende ut samlefaktura til 400 medlemmer? alle er i samme kundegruppe.

 

Aktuelt brukertips