Mine områder

Logg inn for å legge til dine favorittområder
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
(updated by Petter Lippestad VISMA ‎27-11-2018 10:26 )
Linn Østensen
  • 2 Svar
  • 1 Liker
  • 1631 Visninger

Skal du fakturere samme faktura til flere kunder på én gang kan du gjøre dette gjennom massefakturering i Visma eAccounting. Merk at det i første omgang er en begrensning på 50 kunder av gangen.

 

Fakturaen oppretter du på samme måte som om du kun skulle ha sendt denne til én kunde. Gå til Salg  - Kundefakturaer - Ny kundefaktura. Klikk på søketegnet i ruten for Kunde, og huk av for Velg flere kunder. Du kan nå velge kunder én og én, eller velge hele kundegrupper. Har du mange kunder du vet du skal sende like fakturaer kan det være lurt å ta i bruk kundegrupper. Du kan lese mer om kundegrupper nederst i denne artikkelen.

VelgKunder.png

Merk: Det er ikke mulig å benytte massefakturering til kunder som skal faktureres med ulik valuta.

 

Når du har valgt kunder, eller kundegruppe, vil du se at du vil få noen nye valg for fakturainformasjon. Ved massefakturering må du velge Faktureringskonto, og Betalingsbetingelser. Dette på grunn av at det kan være forskjellige innstillinger på de forskjellige kundene, men når du benytter deg av funksjonen for massefakturering i Visma eAccounting vil alle de valgte kundene motta en identisk faktura, og dette gjelder også betalingsinformasjon og betalingsbetingelse. Om kunder har referanser, vil dette hentes fra hva som er lagret på kunden under Salg - KunderFakturainformasjon.png

 

 

Tips: Ønsker du å redigere hvilke kunder du skal fakturere klikker du på utvalget av kunder i feltet for Kunde. Et nytt vidu vil dukke opp slik at du kan fjerne kunder/kundegrupper. Om du trenger å legge til flere kunder gjøres dette ved å klikke på det blå søketegnet igjen. Opprett så fakturaen som vanlig ved å legge til ønskede artikler og tekst.

 

Når du er klar til å bokføre fakturaen, klikker du på Massefakturering nederst i høyre hjørne. Et nytt vindu vil åpnes, og du vil her kunne bestemme hvordan fakturaen skal bokføres. Du kan velge å sette en hendelse for alle, eller gå gjennom listen og selv velge om det skal bokføres og sendes e-post, skrives ut PDF eller om fakturaen skal sendes via AutoInvoice. Velger du å sette hendelsen Bruk siste hendelse på alle fakturaene vil programmet kjenne igjen hvordan du valgte å bokføre fakturaen den siste gangen du fakturerte de forskjellige kundene. Har du lagret flere e-postadresser på noen kunder kan du og velge at det skal sendes kopi til disse ved å huke av for dette øverst i høyre hjørne.Massefakturering.PNG

 

Klikk på utfør når du har valgt hvordan du ønsker at det skal bokføres/sendes. Et nytt vindu med informasjon vil nå åpnes hvor du ser hvor mange fakturaer som sendes på hvilken måte. Det informeres også om at generering og sending av fakturaene kan ta litt tid. SendFaktura.PNG

 

 

Klikk på Ja for å fortsette. Når fakturaene er generert og sendt får du et varsel øverst i høyre hjørne, og fakturaene kan du nå finne igjen under Salg - Kundefakturaer - Ubetalte kundefakturaer.

Kommentarer
CONTRIBUTOR *

Er det fortsatt en volum begrensning på 50 fakturaer eller den økt nå ? 

Hei Henning,

 

Ja, det er fortsatt en begrensning på 50 når det gjelder antall kunder man kan velge ved massefakturering i Visma eAccounting.

 

Med vennlig hilsen

Petter Lippestad
Visma Mamut Support