avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn

Logg inn eller registrer en ny bruker for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 2382 Visninger

Det kan være flere årsaker til at man ikke får trykket på ny a-melding knappen og her tar vi en gjennomgang av de vanligste årsakene.

 

Det eksisterer pågående a-melding som det enten ikke er hentet tilbakemelding på eller som har  status avvist.
Gå til Lønn - A-melding - Pågående a-meldinger, ligger det a-melding her?
I så fall klikk på den og velg enten Hent tilbakemelding eller Åpne for å sjekke status. Er den avvist har vi oversikt over løsninger her

 

Det er ikke generert lønnsslipp.

A-meldingen baserer seg på lønnsslippen og det må være laget lønnsslipp før man kan generere a-melding.

MERK! Man skal rapportere inn a-melding uansett om det er kjørt lønn på den ansatte eller ikke. Skal du kun rapportere arbeidsforhold uten å kjøre lønn til den ansatte? Hvis ny a-melding knappen er grået ut kan du opprette en lønnslipp på 1 krone og annullere lønnslippen igjen. Da vil ny a-melding knapp bli grønn og etter du har klikket på "ny a-melding" vil du en beskjed om at ingen lønnslipper er opprettet på den ansatte, og at kun arbeidsforhold vil bli rapportert. 


Feil oppstartsmåned for a-melding under lønnsopplysninger i innstillingene
Det er valgt en dato for oppstart av a-melding som er senere enn a-meldingen du forsøker å generere. Har man for eksempel satt at oppstartsmåned er april 2018 vil man ikke kunne generere a-melding for mars 2018. Oppstartsmåned ser man og kan endre her:
Innstillinger - Firmainnstillinger - Lønnsopplysninger

 

oppstart.png

 

I den aller første rapporteringsmåneden må det kjøres en lønn før Ny a-melding knappen blir aktiv. Har man i utgangspunktet valgt feil oppstartsmåned for a-melding og justert denne bakover i tid vil ikke knappen bli aktiv før det kjøres en ny lønn den aktuelle måneden.

 

I noen tilfeller vil a-meldingen allerede være sendt og godkjent. eAccounting sender flere a-meldinger samtidig. Har du for eks. ventet med å rapportere a-melding for april til begynnelsen av mai måned vil eAcconting allerede ha sendt inn a-melding også for mai. Dersom det ikke kjøres noe mer lønn eller endres opplysninger på ansatte eller firma som skal rapporteres denne måneden vil a-meldingen da bli liggende under godkjente a-meldinger, uten at det er behov for å sende inn denne på nytt og Ny a-melding knappen vil da heller ikke bli aktivert.

 

Ved behov kan man benytte knappen "Regenerer alle" som ligger helt nederst i bildet for pågående og godkjente a-meldinger. Denne knappen sjekker om det er gjort endringer som skal rapporteres i a-meldingen for samtlige måneder fra og med oppstartsmåned. Finnes det nye data å rapportere opprettes da a-meldingen(e). Finnes det derimot ingen endringer i hva som skal rapporteres opprettes heller ingen ny a-melding.