avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Ny lønnsart for trekkpliktig del av diettgodtgjørelse (fom. 2018)

31-01-2018 17:01 (Sist oppdatert 11-07-2018)
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 2823 Visninger

 

 

Reise m/overnatting skal fra 2018 deles opp i en trekkpliktig del av 150,- og det overskytende beløpet som trekkfritt. Dette betyr at man må benytte to lønnsarter for dette, på samme måte som det allerede fungerer for bilgodtgjørelse i dag.

 

Ny lønnsart Diett trekkpliktig del har blitt lagt til i Visma eAccounting. Her kjøres de første 150,-. Det resterende beløpet legges så til lønnsarten Reise m/overnatting. eAccounting regner ikke dette ut automatisk så man må selv legge til det trekkpliktige beløpet. Merk at dette gjelder kun reise med overnatting. Diett 6-12 timer og over 12 timer er fortsatt ikke trekkpliktig. Det vil gjelde ved overnatting på pensjonat eller privat, eAccounting støtter derimot ikke disse to mulighetene for innrapportering, kun reise med overnatting på hotell.

 

Dersom man har døgnsats på 733,- og skal registrere 1 døgn vil oppdelingen på lønnsslippen bli slik: 733 - 150 = 583,- trekkfri del og 150,- trekkpliktig del.

 

På lønnsslippen registreres dette slik:

Diett_trekkpliktig_del.png

 

“Diett, trekkpliktig del” beregner skatt med prosentsats og det genereres arbeidsgiveravgift og selvfølgelig skattetrekk for denne lønnsarten.

Bidragsytere
Aktuelt brukertips