avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Opplysninger om arbeidsforhold mangler (Edag-108)

03-10-2018 15:35 (Sist oppdatert 03-10-2019)
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 661 Visninger

Ved henting av tilbakemelding på A-melding kan du få melding om at den er avvist. Når man klikker på Se tilbakemelding for å se mer informasjon ser man denne meldingen på en eller flere av de ansatte,  "Opplysninger om arbeidsforhold mangler" (Magnet_Edag-108):
edag-108_02.PNG

Når man klikker på Se tilbakemelding for å se mer informasjon ser man denne meldingen på en eller flere av de ansatte. Den het tidligere "Rapportering mangler. Inntektsmottaker har åpent arbeidsforhold.", men a-ordningen kaller den altså nå "Opplysninger om arbeidsforhold mangler" (Magnet_Edag-108).
edag-108_01.PNG

Denne feilmeldingen er en av de vanligste vi hører om. Den oppstår som regel idet man bytter system man rapporterer ameldingen fra (f.eks om man bytter fra Avendo Lønn til Payroll).
Feilen betyr at de ansattinformasjonen man har rapportert på ameldingen denne måneden ikke samsvarer med det man har rapportert måneden før.

Man kan og få denne feilmeldingen om det er dobbeltrapportert (f.eks. manuelt/fra et annet system og Visma Payroll) a-melding på samme måned. Er det dobbeltrapportert vil man få denne feilmeldingen den første måneden etter dobbeltrapporteringen. Er det f.eks. blitt rapportert både manuelt i Altinn og fra Payroll i september, vil denne feilmeldingen dukke opp i oktober.

Er man usikker på om det er sendt a-melding fra flere forskjellige systemer kan man bestille en avstemmingsoppgave fra Altinn. 
Avstemmingsinformasjons-skjemaet A06 kan man søke etter øverst til høyre i Altinn i søkefeltet. Trykk på skjemaer til venstre etter søket og velg A06.
Du kan også bestille avstemmingsskjemaet direkte hos Altinn.

Etter kort tid vil skjema A07 Avstemmingsinformasjon legge seg i din meldingsboks. Dette tar vanligvis ca 10-30 sekunder. Du kan deretter åpne filen avstemmingsinfo.ods i Microsoft Excel eller andre programmer som støtter filer av typen .ods.

 

A-melding skal kun rapporteres fra ett system per måned, og kun fra Payroll fom den måneden som er satt opp som Oppstartsmåned, A-melding under Employees - Innstillinger - Selskapsinnstillinger - fanekort Generelt - avsnitt Skatt.
For å rette opp i eventuell dobbelrapportering, må a-meldingen sendt fra et annet system eller rapportert manuelt i Altinn reverseres. Når dette er gjort må a-meldingen regenereres i Visma eAccounting. Klikk her for guide til hvordan du korrigerer a-melding rapportert manuelt i Altinn. Eventuelt må meldinger for perioder som er dobbelrapportert nulles ut fra Payroll ved å gå til Payroll - Rapporter - A-melding - Godkjent - velg a-melding og trykk Generer kanselleringsmelding
edag-108_03.PNG


Løsning:

Er det undersøkt at a-meldnigen ikke er dobbelrapportert slik som beskrevet over gjelder følgende: 

1. De samme ansatte som var registrert i det gamle lønnssystemet eller ved manuell rapporterting på Altinn.no må også registreres i Payroll 
Unntaket her er dersom de ansatte er meldt inn som Sluttet på innsendt amelding måneden før.

2. Deretter må de ansatte registreres med samme startdato som de tidligere er innrapportert med fra det gamle systemet. 
Vet du ikke hvilken startdato de tidligere er innrapportert med må dette sjekkes med den/de som har tilgang til disse dataene. Dette kan inkludere å sjekke med tidligere regnskapsfører, eller bestille avstemmingsoppgave med "Status på arbeidsforhold" hos Altinn. 
Startdato settes poå den ansatte under Employees - Stilling

Når disse to tingene er korrigert i Payroll kan man klikke på den avviste ameldingen under Rapporter - Regenerer for å opprette ny a-melding som kan sendes inn for den aktuelle måneden. Man skal da ikke lenger få denne feilen.

Bidragsytere
Aktuelt brukertips