avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Opplysninger om arbeidsforhold mangler

02-03-2016 16:33 (Sist oppdatert 29-03-2019)
  • 1 Svar
  • 0 Liker
  • 7748 Visninger

Ved henting av tilbakemelding på A-melding kan du få melding at denne er avvist. Når man klikker på Åpne for å se mer informasjon ser man denne meldingen på en eller flere av de ansatte. Den het tidligere "Rapportering mangler. Inntektsmottaker har åpent arbeidsforhold. Magnet Edag-108", men a-ordningen kaller den altså nå "Opplysninger om arbeidsforhold mangler".

 

Rapportering-mangler.png

 

 

Denne feilmeldingen er en av de vanligste vi hører om. Den oppstår som regel idet man bytter system man rapporterer ameldingen med. Feilen betyr at de ansatte man har rapportert på ameldingen denne måneden ikke samsvarer med det man har rapportert måneden før.

 

Man kan og få denne feilmeldingen om det er dobbeltrapportert (f.eks. manuelt/fra et annet system og Visma eAccounting) a-melding på samme måned. Er det dobbeltrapportert vil man få denne feilmeldingen den første måneden etter dobbeltrapporteringen. Er det f.eks. blitt rapportert både manuelt i Altinn og fra Visma eAccounting i januar vil denne feilmeldingen dukke opp i februar. Er man usikker på om det er sendt a-melding fra flere forskjellige systemer kan man bestille en avstemmingsoppgave fra Altinn slik som vist i denne artikkelen.

 

Da man kun kan rapportere a-melding fra ett system per måned skal man, fra den måneden som er satt som Oppstart a-melding i Visma eAccounting, kun sende fra Visma eAccounting. For å rette opp i eventuelle dobbelrapportering, må a-meldingen sendt fra et annet system eller rapportert manuelt i Altinn reverseres. Når dette er gjort må a-meldingen regenereres i Visma eAccounting. Klikk her for guide til hvordan du korrigerer a-melding rapportert manuelt i Altinn. Eventuelt må meldinger for perioder som er dobbelrapportert nulles ut fra eAccounting slik som vist i denne artikkelen

Løsning

 

Er det undersøkt at a-meldnigen ikke er dobbelrapportert slik som beskrevet over gjeder følgende: 

De samme ansatte som var registrert i det gamle lønnssystemet eller ved manuell rapporterting på Altinn.no må også registreres i Visma eAccounting. Unntaket til dette er dersom de ansatte er meldt inn som sluttet på tidligere innmeldt amelding måneden før.

I tillegg må de ansatte registreres med samme startdato som de tidligere er innrapportert med fra det gamle systemet. Vet du ikke hvilken startdato de tidligere er innrapportert med må dette sjekkes med den/de som har tilgang til disse dataene. Dette kan inkludere å sjekke med tidligere regnskapsfører, eller bestille avstemmingsoppgave med "Status på arbeidsforhold" slik som vist i denne artikkelen. Startdatoen settes i Visma eAccounting under: Lønn - Ansatte - trykk på aktuell ansatt og deretter Rediger - angi dato i feltet: Ansatt dato.

NB: Når ameldingen er godkjent kan man ikke lenger endre på startdato for de ansatte. Det er derfor viktig at man velger korrekt startdato for de ansatte da det ikke kan korrigeres i ettertid.

Når disse to tingene er korrigert i Visma eAccounting kan man klikke på den avviste ameldingen for å regenerere meldingen den aktuelle måneden. Man skal da ikke lenger få denne feilen.

 

 

I de tilfeller der man har gjort slik som beskrevet over, men man allikevel får denne feilmeldingen på tilbakemeldingen etter ny innrapportering kan man sende inn Ameldingsfilene til Visma Mamut Support for nærmere undersøkelser. Vi trenger da å se leveransefilen (A02) og tilbakemeldingsfilen (A03) for måneden før feilen oppstår og måneden med feilmeldingen. Totalt fire filer. Oppskrift på hvordan disse hentes på Altinn finnes her

Kommentarer
Phuuoong
CONTRIBUTOR *
av Phuuoong

Hei, har fulgt denne guiden men får fremdeles avvist melding.

 

Aktuelt brukertips