avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Opprette ny leverandørfaktura

20-12-2013 20:22 (Sist oppdatert 17-07-2019)
  • 1 Svar
  • 1 Liker
  • 8929 Visninger

For å opprette en ny leverandørfaktura går du til Kjøp – Leverandørfaktura – Ny leverandørfaktura eller Kjøp – Leverandører, klikk på leverandøren og deretter Ny faktura.

 

Velg først leverandøren og legg inn fakturadato. Du kan enten søke på leverandørens navn direkte i ruten, eller klikke på det blå søketegnet. Når du legger inn fakturadatoen vil forfallsdatoen automatisk endre seg etter innstillingene på leverandøren. Dette kan overstyres ved å endre datoen i feltet for forfallsdato. 

 

ny leverandørfaktura 1.jpg

 

Legg deretter inn totalbeløpet i Totalbeløp og dobbeltsjekk at du har lagt inn all fakturainformasjonen du trenger, som ikke er obligatorisk. Konto 2400- Leverandørgjeld fylles ut automatisk basert på hva du legger inn i feltet for totalbeløp. Legg så til hovedbokskontoen innkjøpet skal føres mot, enten ved å søke på kontonummer, eller kontonavn, på linjen under konto 2400.

 

nylev3redigert.jpg


Mva beregnes automatisk ut fra hvilken mva-kode hovedbokskontoen har, og en mva-konto vil legges til på fakturaen automatisk. Hvordan du ønsker at denne beregningen skal gjøres bestemmes av om du har huket av for Registrer beløp inklusive mva eller ikke. I dette eksempelet er det huket av for å registrere beløpene inklusive mva. Når du velger hovedbokskontoen vil programmet automatisk legge til en mva-konto og dele opp beløpet mellom hovedbokskontoen og mva-kontoen. I eksempelet under er det valgt konto 4000, og når du klikker på Enter vil 200 kr legges på mva-kontoen med den aktuelle mva-satsen mens på konto 4000 står det kun igjen 800kr.

 

nylev6.jpg


Merk: Ønsker du å registrere beløpene eksklusive mva, tar du bort avhukingen for Registrer beløp inklusive mva. I dette tilfellet måtte du da ha endret beløpet på linjen for hovedbokskontoen til 800 før du velger hovedbokskontoen, og programmet ville automatisk ha lagt til den aktuelle mva-kontoen og mva-beløpet beregnet ut fra hvilken mva-kode konto 4000 har.

 

Når differansen vist nederst til høyre er null (like mye på debet og kredit) og bilaget er korrekt ført, klikker du på Bokfør.

 

Dersom du ikke finner en hovedbokskonto som passer til din føring kan du huke av for Vis alle aktive poster. Som standard vises bare de kontoene som er naturlig å bruke på leverandørfaktura. Du kan også huke av for Vis alle inaktive poster for å vise kontoer som står inaktiveDersom du fremdeles ikke finner korrekt konto kan du opprette en ny.

Er du usikker på hvilken konto du skal bruke, bør du høre med din regnskapsfører, eller se i forum "Spør eksperten" om noen har lurt på det samme, om ikke, kan du starte en ny tråd.


 

Kommentarer
Inger Kristi
CONTRIBUTOR **
av Inger Kristi

Hvordan registrere inngående faktura med totalbeløp kr 0? Fakutra har kommet elektronisk. Andre fakturaprogrammer tillater dette, men jeg har ikke greid å registrere denne i eAccounting

Aktuelt brukertips