Mine områder
Hjelp

Oppspart overtid / Avspasering

29-05-2018 12:12 (Sist oppdatert 26-09-2019)
  • 3 Svar
  • 0 liker
  • 2747 Visninger

I Calendar har du mulighet til å registrere Oppspart overtid. Da vil kun overtidstillegget gå til utbetaling i Payroll, mens antall timer vil bli lagt i “timebanken” som en saldo. Disse timene kan entene utbetales, eller benyttes til avspasering

 

De nye kodene for oppspart overtid kan administrator se under Calendar / Innstillinger / Koder:
koder_01.JPG

 

Disse kodene er knyttet mot disse lønnsartene i Payroll:
lønnsarter.JPG

Registrering

Eksempel: En ansatt skal registrer 5 timer Oppspart overtid 50% i kalenderen. Du vil også se at saldoen for Overtid blir 5t. 

calendar.JPG 
Når perioden er godkjent og bekreftet vil det bli overført i neste åpne lønnskjøring i Payroll på lønnsart 107020 - Overtid kun tillegg 50%. Transaksjonen som utbetales er tillegget med faktor på 0,5 * antall 5 * timesats
lønnsslipp.JPG


Avspasering 

Når ansatt skal avspasere av tidskontoen for Overtid må den ansatte bruker fraværskode Oppspart overtid som er definert under Ikke på jobb. Saldoen for Overtid blir redusert med antall avspaseringstimer som blir registrert. 

avspasering.JPG


MERK! Fraværskoden genererer ikke utbetaling av timer. Når timelønnende ansatte skal avspasere og få timene utbetalt må de i tillegg registrere timelønn på samme dag.
avspasering_02.JPG


Utbetaling av oppspart overtid uten avspasering

Får den ansatte ikke tatt ut avspasering, men skal ha oppsparte timer utbetalt, så må de bruke valget Betal ut oppspart overtid:

betale ut oppspart tid.JPG

 

Ansatt velger selv hvor mange timer som skal utbetales, enten hele saldoen eller x antall timer:

betale ut oppspart tid_02.JPG

 

Utbetalingen av oppspart overtid er knyttet opp mot koden Utbetaling oppspart overtid som er knyttet mot lønnsart 10200 - Utbetaling oppsparte timer:
betale ut oppspart tid_023JPG.JPG

 

Merk! Du kan ikke styre når timene skal gå til utbetaling. Timene vil automatisk bli kjørt med transaksjonsdato “i dag”, og havner i den første åpne lønnskjøringen i Payroll. 

 

Når utbetalingen er gjort vil også dette bli markert slik i kaldendren til den ansatte. Saldoen for overtid vil også bli redusert:

betale ut oppspart tid_04JPG.JPG

 

Ansatt kan ikke velge å utbetale flere timer enn det som er av saldo for Overtid

I neste åpne lønnskjøring i Payroll vil timene utbetales slik:
betale ut oppspart tid_05.JPG

 

 

Kommentarer
Enel051
CHAMPION ***
av Enel051

Når timelønnende tar ut avspasering, da skal de ha utbetalt disse timene?

av Turi M Sorensen

Hei Lene

Jeg ser at du også har lagt inn dette spørsmålet hos Fagområde for Lønn & HR , og det blir vel riktigst at de svarer deg på det.
Men i utgangspunktet så skal overtidstillegget på overtidstimer utbetales, i de tilfeller hvor timene avspaseres. Om det da arbeides 2 timer overtid, så kan 2 timer avspaseres, og så skal det utbetales et overtidstillegg for de samme timene.

Fagavdelingen kan nok gi deg et mer presist svar på dette, da det er et relativt komplisert regelverk rundt timelønnede og overtidsbetaling/avspasering/fleksitid.

Mvh Turi M. Sørensen
Senior Support Konsulent
Visma eAccounting Support

 

 

Enel051
CHAMPION ***
av Enel051

Hei,

Overtidstilleggene er blitt utbetalt. Men spm gjelder når tiden for avspasering kommer, og den timelønnede ansatte tar ut fritid. Skal disse timene da utbetales? Det blir vel riktig å utbetale de avspaseringstimene når timelønnede skal ta ut avspasering i fritid? Disse "dekker" jo lønnen når avspaseringen tas ut.

Bidragsytere
Aktuelt brukertips