avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Oppstart av Visma eAccounting klient med ufullstendig historisk data

29-08-2019 11:27
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 1576 Visninger

Når du tar over en kunde som har brukt eller bruker Visma eAccounting fra før så kan du møte på veldig mange ulike utgangspunkt. Noen har kun fakturert men hatt Smart-versjonen, andre har ført regnskapet bare delvis eller hoppet frem og tilbake mellom ulike systemer. Scenarioene er mange. Du bør derfor ta en vurdering på hvordan du skal få startet opp på en ryddig måte. Den teknisk løsningen i Virma eAccounting for å kunne starte på en ryddig måte er ofte lik uavhengig av scenario. 

 

Sjekk saldobalansen. Er det mye rot, så anbefaler vi å nullstille. Hvordan du nullstiller og hva du må være obs på da ser du i den guiden her.

2019-08-29_1124.png

Vær også obs på at dersom klienten din har brukt Visma eAccounting Faktura og oppgraderes til fullversjon, så finnes det ikke bokførte bilag for fakturaer og betalinger som er ført før oppgraderingen.

Dette kan du lese mer om her.

 

Eksempel på hvordan faktura blir “bokført” i Visma eAccounting Faktura, det vil si uten bilagslinjer:

2019-08-29_1118.png

Dersom du ikke ønsker å nullstille og få en helt tom og ren base med tilgang til det arkiverte firmaet, så kan det å nulle saldobalansen være en god løsning. Da har du all historikk og alle data, men du drar ikke med deg tall over til den perioden du skal begynne å føre fullstendig regnskap for i Visma eAccounting.


For å unngå å dra med seg tall fra tidligere år med ufullstendig regnskapsføring i Visma eAccounting, så er et annet alternativ å gjøre følgende: 

 

Før alle kundefakturaer og eventuelt leverandørfakturaer som betalt pr. siste dato i måneden før dere skal føre fullt regnskap. 

 

Ta ut åpen postliste pr. siste i måneden før du skal overta regnskapet. De fakturaene fra inneværende år fører man ikke som betalt dersom man ikke har mottatt betaling. (Da er de fortsatt ubetalt).

 

Hvis det er fakturert flere år, så må du også disponere resultatet for tidligere år mot konto 2050.

 

Ta ut en saldobalanse siste dato før du skal begynne å føre regnskap. Før et nytt manuelt bilag på samme dato med saldobalansen, med omvendt debit og kredit. 

 

Sjekk igjen etterpå at det ikke er noe tall i balansen pr. den aktuelle datoen.

Legg inn saldobalanse for det virkelige regnskapet. Dette legges også inn med dato siste i måneden før man skal starte å føre fullt regnskap.

 

Da starter du med “blanke ark” men med full historikk.

 

Tips: Ikke start opp med bankintegrasjon før regnskapet er komplett og ajourført.

Bidragsytere
Aktuelt brukertips