avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Overføring av registre fra daTax til Visma eAccounting

04-03-2015 01:36
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 10028 Visninger

Dersom du har kunde-, leverandør- og/eller produktregister i daTax, kan du enkelt få med deg alt dette over til Visma eAccounting.

 Overføring av data fra daTax til Visma eAccounting

Med nyeste versjon av daTax får du mulighet til overført dataene dine direkte til Visma eAccounting. Du kan sjekke hvilken versjon du har av programmet ved å gå til Hjelp - Om programmet:

Siste versjon av programmet kan lastes ned her. Har du ikke serviceavtale? Kontakt oss på faktura@eaccounting.no så oppgraderer vi lisensen din.

Når du har riktig versjon er alt tilrettelagt for eksport. 

Eksport av data

1. Gå til Faktura-Status, deretter Fil-Import/Eksport. Velg Eksport av data i første vindu og klikk Neste. I vinduet for eksport så velger du "Visma eAccounting firma, varer, kunder og leverandører" og klikker Neste. 

2. Du vil nå få opp et innloggingsvindu. Her skal du legge inn innloggingsopplysningene dine til Visma eAccounting og trykke Neste.

 

Husker ikke innlogging eller aldri har vært logget inn i Visma eAccounting?

Glemt passordet ditt så kan du klikke her og velge Glemt passord. 

Fungerer ikke det og du er usikker på hvilken epostadresse du skal benytte kontakt support (+47 45 50 61 50) eller Faktura og lisens avdelingen (+47 21 89 82 99) via chat eller telefon.

 

3. Velg riktig firma registrene skal importeres til (om du har satt et av firmaene dine som "standardfirma" i Visma Online vil kun dette vises).  

Huk også av for hvilke registre du ønsker å få med deg over til Visma eAccounting. Har du ikke leverandører eller benytter daTax Faktura er det viktig at "Eksporter Leverandører" står blank. Når registrene er valgt klikker du på Eksporter

Du vil da få opp en oversikt over hva som er eksportert til Visma eAccounting.

 

4. Deretter logger du deg inn i Visma eAccounting for at opplysningene skal importeres. Logg deg inn i Visma eAccounting ved å klikke her.

Dersom det mangler postnummer på dine kunder vil "0000" automatisk fylles inn, og det vil stå "TOM" i feltet for poststed.

NB! I Visma eAccounting er det en begrensning på 50 tegn i produktnavn. Dersom du har produktnavn i daTax som er lengre enn dette vil de kuttes. Da vil du i såfall få opp følgende melding: 

Klikker du OK her vil de aktuelle produktnavnene kuttes. Du kan korrigere produktnavnene i Visma eAccounting etter eksporten. Du kan også korrigere navnene i daTax før du eksporterer dersom det er ønskelig. 

Dersom du har hermetegn (") i produktnavnene dine vil du få opp følgende feilmelding: 

Dersom dette gjelder et fåtall produkter er det enkleste å fjerne dette tegnet for å så importere på nytt. 

 

Alternativ 2. Ta ut en eksport av daTax og send filene til oss.

1. Gå til Faktura-Status, deretter Fil-Import/Eksport. Velg Eksport av data i første vindu og klikk Neste. I vinduet for eksport så velger du "Visma eAccounting via Excel" og klikker Neste. 

2. Denne filen kan du importere inn etter at du har logget deg inn i Visma eAccounting. Se guide for detaljert beskrivelse.

Filen kan også sendes på epost til vår Customer Care:oppstart@eaccounting.no eller du kan booke deg et tidspunkt i kalenderen under så hjelper vi deg å hente ut dine register.

Har du utfordringer med overføringen av data?

Klikk her og velg Gratis overføring av kunde-, produkt-, og leverandørregister så hjelper vi deg med hele overføringen.

 

 

 

Aktuelt brukertips