Mine områder

Logg inn for å legge til dine favorittområder
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
(updated by Mathilde Aasebø VISMA ‎30-01-2019 12:31 )
Bjørn Erik Dørre
  • 1 Svar
  • 0 Liker
  • 3101 Visninger

Periodisering er å fordele en kostnad utover flere perioder. Husleie kan være et eksempel på noe man kan periodisere. Hvis du får fakturaen for husleien i dag, men den gjelder for halvt år fremover i tid kan du fordele kostnaden utover de kommende månedene.

Hvordan benytte periodisering

For å sette opp en periodisering av en leverandørfaktura gjør du følgende:

1. Opprett en leverandørfaktura. Velg leverandør, fyll ut leverandørfakturanummer, totalbeløp og eventuelt MVA beløpet. Så velger du en kostnadskonto og legger det resterende beløpet der. Klikk deretter på «Periodisere». Ønsker du å periodisere en allerede bokført leverandørfaktura velger du faktura i listen, klikker på Åpne og deretter Handling - Periodisere.

 

periodiseringrediger.jpg

 

2. Her velger du en dato og hvilken periodiseringskonto du skal bruke. Programmet vil gi deg et forslag. Angi antall måneder du vil fordele kostnaden utover på. Du vil nå se at beløpet blir delt opp og fordelt ut på de påfølgende månedene. Du kan kun sette opp periodisering på månedsbasis og da samme dato i hver måned. Dersom du ønsker så kan du endre periodiseringsbeløpet dersom ikke hele kostnaden skal periodiseres, men da bare deler av den. Klikk på Lagre når du er ferdig.

 

peri.JPG

 

3. Da vil du komme tilbake til leverandørfakturabildet. Du kan klikke på Lagre utkast om du vil fortsette å jobbe med denne senere. Når du er fornøyd så klikker du på Bokfør. Leverandørfakturaen vil da se slik ut:

pe.JPG

 

4. Når du skal bokføre periodene i periodiseringen en etter en så klikker du på Regnskap – Bilagsoversikt – Nytt bilag – Gjennomfør periodisering.

 5. Datofeltet øverst vil foreslå dagens dato. Dersom dagens dato har passert en dato for en av periodiseringsperiodene så vil du se bilaget for en av periodene. Klikk på Periodisere for å bokføre dette. Setter man datoen ytterligere en måned til fremover i tid vil man få opp to av periodiseringene, også videre.

 

gjennomfør.JPG

 

6. Når en av periodene er bokført så kan du gå på Innkjøp – Leverandørfakturaer – klikk på leverandørfakturaen. Da ser du her at en av periodene er bokført, og de resterende ligger klar til bokføring som periodisert.

 

periode.jpg

Bidragsytere
Kommentarer
CONTRIBUTOR **

Er det mulig å angre periodisering / reversere det bilaget?