avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

RF-1086 Aksjonærregisteroppgaven

11-12-2020 17:10 (Sist oppdatert 11-12-2020)
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 1143 Visninger

Som aksjeselskap skal du hvert år levere aksjonærregisteroppgaven innen 31.januar. Den informasjonen som brukes for å fylle ut denne skal hentes fra foregående år, og brukes av Skatteetaten for å ferdigstille aksjonærenes personlige skattemelding (Selvangivelsen). Da aksjonærregisteroppgaven ikke baserer seg på tall du finner i regnskapet, kan du ikke levere denne via Visma eAccounting Skatt.

 

I denne artikkelen skal vi hjelpe deg med å levere oppgaven direkte i Altinn.

 

Det første du må gjøre er å logge inn på aksjeselskapet ditt i Altinn og finne Aksjonærregisteroppgaven (RF-1086) sammen med RF-1086U som er et underskjema for alle aksjonærer i aksjeselskapet i innboksen din. 

Etter du har funnet skjemaet og skal fylle det ut, har du tre ulike veier og gå:

 

1. Det er et nytt aksjeselskap

Da du skal sende inn aksjonærregisteroppgaven for første gang må du fylle inn skjemaet selv, da du ikke har registrert noe informasjon tidligere. Du kan finne den informasjonen du skal fylle inn i skjemaet på stiftelsesdokumentet som dere sendte inn til Brønnøysundregistrene i sammenheng med registreringen av aksjeselskapet.

 

For eksempel om du starter selskapet med 30 000 aksjer à 1,- kr., slik at aksjekapitalen ved stiftelse er 30 000,- kr. Kan aksjonærregisteroppgaven se ut som dette:

 

Nyoppstartet selskap 1.PNG

 

Nyoppstartet selskap 2.PNG

 

Post 19-30 vil du finne i RF1086U, som er et underskjema du må fylle ut for hver enkelt aksjonær. Det er viktig at summen av antall aksjer som er utstedt til hver av aksjonærene stemmer med totalsummen for aksjeselskapet for at skjemaet ikke skal bli avvist.

 

Nyoppstartet selskap 3.PNG

 

Nyoppstartet selskap 4.PNG

 

Nyoppstartet selskap 5.PNG

 

2. Det er ingen endringer fra foregående år

Om det er ingen endringer i eierforhold eller om du ikke har tatt utbytte det siste året kan du godkjenne skjemaet som er basert på tallene du leverte i fjor

 

3. Det er endringer fra foregående år

De vanligste endringene som blir gjort på aksjonærregisteroppgaven er om det er en endring i eierforhold eller det er tatt ut utbytte, om det er vært endringer i det siste året må dere endre aksjonærregisteroppgaven.

 

Når du skal registrere endringer som er gjort i aksjekapitalen for det siste året, er det viktig at du først registrer det i de respektive postene i hovedskjemaet RF-1086

 

Hovedskjema.PNG

 

Samt at du fyller ut underskjemaet RF-1086U for de aksjonærer som har hatt en endring i sin aksjekapital

 

RF-1086U underskjema.PNG

 

Ønsker du å lese mer om aksjonærregisteroppgaven så har skatteetaten en samleside her, eller om du har videre spørsmål angående utfylling av oppgaven så finner du kontaktinformasjon til skatteetaten her.

Aktuelt brukertips