Mine områder
Hjelp

Rapport på enkelte utleggsposter i Payroll

22-01-2020 12:22 (Sist oppdatert 22-01-2020)
  • 0 Svar
  • 0 liker
  • 950 Visninger

Gjennom enkle tilpasninger i forhold til lønnsarter, kontoer og utlegg, vil det være mulig å hente ut rapport på enkelte utgiftsposter fra Expense.

 

I denne artikkelen går vi gjennom hvordan dette kan gjøres i Payroll.

 

I Payroll er det mulig å hente rapport på hver enkelt lønnsart inne i Payroll - Rapporter - Transaksjonsoversikt. Her ligger det 2 rapporter, og begge rapportene her kan brukes avhengig av hvilken informasjon man ønsker å hente. Muligheten her er å søke på utvalgte lønnsarter, men i expense er det ofte slik at flere utlegg er koblet til samme lønnsart. Disse vil dermed komme i samme rapport i utgangspunktet. Måten vi kan gå frem for å få egne rapporter på hvert enkelt utlegg er å koble disse utleggene til nye lønnsarter for seg selv. 

I Expense - Innstillinger - Typer finner vi oversikt over utleggene i expense, og hvilke lønnsarter de er koblet mot. I vårt eksempel ønsker vi å skille flybillett fra ferge/båt i rapporten: 
lønnsart expense.PNG

 

For å få til dette lager vi en ny lønnsart i Payroll, dette ligger under Payroll - Innstillinger - Regler - Lønnsarter. Nede til høyre finner man en knapp for å legge til lønnsart:

nylønnsart.PNG

 

Vi velger da å kopiere lønnsarten for Reisekostnad, ikke oppgavepliktig, lav mva sats:

KopiReise.PNG

 

Det eneste man trenger å endre på lønnsarten er navn. Alt annet bør være identisk for å sikre at behandlingen av denne typen reiser forholder seg som før. Konteringen vil også være den samme.

Deretter kan man gå tilbake til expense, klikke på utgiften man ønsker å redigere, og endre lønnsart inne i fanen lønn/bokføring.

Redigert art.PNG


Etter å ha endret lønnsart på utgiften tilbake i expense ser det nå slik ut, og det vil være mulig å få rapport kun på flybilletter gjennom Payroll.

 

Relaterte brukertips

Opprette ny lønnsart

Transaksjonsoversikt

Bidragsytere
Aktuelt brukertips