avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn

Logg inn eller registrer en ny bruker for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

(updated by Viktoriia Tkachenko MODERATOR ‎10-06-2019 09:50 )
  • 1 Svar
  • 0 Liker
  • 3437 Visninger

Når ansatt er syk bør arbeidsgiver betale for 16 dager av sykefraværet. Deretter opprettes sykepenger skjema til NAV om refusjon av penger. Ansatt selv bestemmer hvordan de vil motta sykepenger (direkte fra NAV eller gjennom arbeidsgiver). Hvis arbeidsgiver utbetaler en vanlig lønn mens arbeidstaker er syk, de får refusjon fra NAV. 

 

Grunnlag for refusjon av avgift (sykelønn, foreldrepenger etc. refundert fra NAV) skal spesifiseres i a-meldingen og skal redusere sum arbeidsgiveravgift til betaling.

 

For å registrere dette i Visma eAccounting må man legge til lønnsarten Sykepenger refundert fra NAV på en lønnsslipp, med lønnsutbetalingsdato den måneden det skal rapporteres. Det spiller ingen rolle hvilken ansatt man legger dette til på, da det rapporteres på firmanivå og ikke på den ansatte i a-meldingen. Denne lønnsarten vil heller ikke komme frem på utskriften av lønnsslippen i Visma eAccounting. Beløpet legges inn som et positivt tall, men det vil allikevel bli trukket fra på a-meldingen.

pasted image 0.png

 

 

Nedenfor ser du et eksempel på en a-melding, der det er kjørt 40 000,- i refusjon av sykepenger. Dette kommer frem som -40 000,- i feltet “Tilbakebetaling av sykelønn” på a-meldingen. Den samme måneden er det kjørt 45 000,- i lønn som er med i arbeidsgiveravgiftsgrunnlaget for dette firmaet. Utregningen av arbeidsgiveravgiften blir da 45 000 - 40 000 = 5000 *14,1% = 705,- Sum arbeidsgiveravgift.
pasted image 0 (1).png

 

NB: Sykepenger refundert fra NAV, posterer ikke noe bilag for selve refusjonen, kun arbeidsgiveravgiften blir bokført. Lønnsarten benyttes for å innrapportere dette på a-meldingen. Selve konteringen av refusjonen må opprettes som et manuelt bilag, via Kasse og bank (dersom du har bankintegrasjon), eller som et nytt manuelt bilag.

Kommentarer
CONTRIBUTOR *

Har arbeidsgiverperioden på 16 dager blitt frivillig ?? De første dagene skal vel arbeidsgiver uansett betale av egen lomme, før man fra dag 17 har valget om nav betaler direkte til ansatt, eller som refusjon til arbeidsgiver.