avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Regnskap

03-08-2015 17:48
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 3724 Visninger

Hva bør jeg velge som første regnskapsår?

Det vanligste er å følge kalenderåret, f.eks 01.01-31.12. I utgangspunktet kan man velge dette selv om første bilag i regnskapet er senere enn 1.1, f.eks 3.4. Skatteskjemamodulen (Visma eAccounting Skatt) for Visma eAccounting er avhengig av et normalt regnskapsår (01.01 - 31.12) for å fungere korrekt.

Hvordan endrer jeg kontoplanen?

Kontoplanen opprettes automatisk ut fra de innstillinger du gjør i guiden når du oppretter firmaet og velger firmatype. Du finner kontoplanen under InnstillingerKontoplan. En liten kontoplan gjør det enklere for deg å finne og velge riktig konto og derfor er mange kontoer inaktive. Du aktiverer en konto ved å huke av for Vis også inaktive poster, klikk på kontoen du vil aktivere og Rediger. Huk så av for Aktiv inne på kontoen. Når du skal skal gjøre endinger på en konto gjør du tilsvarende. Skal du legge til en egen konto trykker du på ny konto oppe i høyre hjørne. 

Hvordan benytter jeg meg av bokføringsmalene?

Du kan benytte bokføringsmal når du for eksempel skal betale ut lønn. Bokføringsmalene hjelper deg med konteringen så du kun trenger å fylle inn beløpene. Du finner alle forslagene under InnstillingerBokføringsmaler. Her kan du kopiere og opprette egne forslag. Du bør ved fordel opprette bokføringsmal dersom du har mange gjentakende føringer.

Hvordan legger jeg inn min inngående balanse?

Du går til Regnskap - Bilagsoversikt - Nytt bilag. Her legger du inn tallene på de ulike kontoene i listen og klikker på Lagre. Debetsaldo legges inn som positivt og kreditsaldo som negativt tall (f.eks -10000). Du vil ikke få lagret dersom det er avvik mellom det som er lagt inn på debet og kredit. Klikk her for mer info.

Jeg har ført et bilag feil, hvordan retter jeg dette?

Gå til Regnskap - Bilag og finn bilaget. Klikk så på HandlingOpprett korrigeringsbilag på det bilaget som er feilført. Marker den linjen eller de linjene du ønsker å korrigere og bokfør korrigeringsbilaget. Dersom hele bilaget er feilført reverserer du det i sin helhet. Se artikkel for mer info.

Hvorfor kommer bilag med på feil mva-oppgave? 

Hvis du har bokført mva-meldingen for periode 1, og deretter bokfører bilag X med dato i samme periode, vil bilaget bli en del av neste mva-melding som opprettes (periode 2). Hvis dette er feil, må du angre mva-meldingen for den tidligere perioden (periode 1) og bokføre denne på nytt. Bilag X vil da bli en del av periode 1. Merk at du kun kan endre den siste mva-meldingen. Gjelder dette en periode tilbake i tid må du derfor i utgangspunktet angre flere mva-meldinger og bokføre disse på nytt, les mer om retting av MVA-meldingen her. Etter å ha gjort dette kan endrede mva-meldinger sendes til Altinn på nytt. Er du usikker på hva du må gjøre, kontakt Skatteetaten

Hvorfor kommer kostnader med mva-kode I på post 3 i mva-oppgaven?

Mva-kode I er ment for føring av inntekter som er momsfrie, men som skal vises i mva-oppgaven. Den skal ikke brukes på kostnader. I utgangspunktet skal Ingen mva-kode brukes på momsfrie kostnader. For å velge dette ved registrering av bilag (Regnskap - Bilag - Nytt bilag), slett innholdet i feltet Mva-kode.  

Kan jeg foreta årsavslutning i Visma eAccounting?

Vi har utarbeidet en guide for at du selv enkelt skal kunne foreta en årsavslutning i Visma eAccounting. Den finner du her.

Klikk her for mer informasjon om regnskap i Visma eAccounting

Aktuelt brukertips